Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

MONDiART feliciteert Twan Schraven met de opening van het MONDiLAB

Met de opening van het MONDiLAB creëert Twan Schraven, samen met andere pioniers, denkers en doeners binnen Brainport Eindhoven een rijke voedingsbodem voor innovatieve en artistieke oplossingen. Met het LAB geeft Twan ontwerpers, kunstenaars en architecten de mogelijkheid om samen te sparren, te experimenteren met textiel en andere materialen, om deze uiteindelijk om te zetten in nieuwe creaties. "Het is fantastisch om te zien dat Twan met het oprichten van het MONDiLAB het textiele ambacht naar een next level brengt. Gefeliciteerd! Namens het hele MONDiART team",aldus een trotse Cole Brekoo.

"Met onze uitgebreide expertise en internationale netwerk maakt MONDiLAB meer mogelijk. Het doel is om samen met designers collecties te produceren en te ontwikkelen. 

We staan voor kwaliteit, duurzaamheid, creativiteit, vakmanschap en brengen dit samen in een uitdagende en inspirerende omgeving", vertelt Twan Schraven enthousiast. "Het MONDiLAB is daadkrachtig en doortastend. Dit leidt tot een korte doorlooptijd van idee via experiment naar eindproduct."

State of the Art
Twan: "In het LAB staan verschillende 'state of the art' machines, technieken, expertise en kennis tot onze beschikking om vernieuwende projecten te ontwikkelen. In het MONDiLAB kan worden geëxperimenteerd met textieldruk op vele soorten luxe textiel, waaronder zuiver wol. Kamerbreed tapijtdruk, prachtige meubel- en modestoffen behoren ook tot de mogelijkheden. Naast textiel weven (gobelin en jaquard) en borduren, ook op grote formaten, beheersen we nog vele andere disciplines."

Innovatie en ambacht
Het doel is om samen met designers collecties te produceren die wereldwijd worden vermarkt. De focus ligt op handmatige en industriële technieken zoals (3D-)weven, borduren en lasersnijden. Circulaire productie – door bijvoorbeeld gebruik te maken van recyclebare garens, biologisch afbreekbare inkten en inlijstingen van gerecyclede PET flessen- wordt hierbij steeds belangrijker.

Meer informatie:
MONDiLAB
www.mondilab.com 

Publicatiedatum: