Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Miljoenenproject Gealan gaat van start

'Een van de grootste investeringen in de geschiedenis van kunststofprofielfabrikanten'

De start van de bouw van Gealan's volgende mijlpaal: de openingsceremonie voor een volledig geautomatiseerd hoogbouwmagazijn vond plaats op de productie- en logistieke locatie in Tanna. Het bouwproject van de fabrikanten van kunststof profielen voor kozijnen en deuren zal naar verwachting ongeveer 14 miljoen euro kosten en is daarmee een van de grootste investeringen in de geschiedenis van kunststofprofielfabrikanten. Naar verwachting zal het nieuwe hoogbouwmagazijn in de eerste helft van 2024 in gebruik worden genomen.


De symbolische ceremonie voor het begin van de bouwwerkzaamheden werd bijgewoond door de twee GEALAN-directeuren Ivica Maurović en Tino Albert, alsmede door de districtsbestuurder van het district Saale-Orla, Thomas Fügmann, en de burgemeester van Tanna, Marco Seidel.

Dat na maanden van intens plannen de graafmachines weer over het industriepark van Kapelle kunnen bewegen, vervult de Gealan-directeuren met trots en vreugde. Ivica Maurovic: "Met deze miljoeneninvestering maken we Gealan toekomstbestendiger en slagvaardiger. Bovendien is het een duidelijke investering in onze Tanna-vestiging en in de hele regio." Tino Albert voegt toe: "De investering in ons hoogbouwmagazijn zal onze logistiek naar een hoger niveau tillen. Met de mogelijkheden van volledig geautomatiseerd magazijnbeheer zullen wij bij Gealan nog efficiënter kunnen plannen, werken en leveren."Gealan's hoogbouwmagazijn

  • Afmetingen: Lengte 125 m, hoogte 26 m, breedte 22 m.
  • Aantal opslagplaatsen: 5020
  • Laadvermogen per cassette: 1700 kg
  • Capaciteit tot: ca. 70 cassettewissels per uur

De opslag en het ophalen van goederen in het hoogbouwmagazijn wordt gestuurd door moderne software en uitgevoerd door twee magazijnkranen. Dit verhoogt de snelheid en veiligheid van de werkzaamheden. De fysieke belasting van de medewerkers wordt aanzienlijk verminderd door het ergonomische ontwerp van de orderverzamelstations.De voordelen van een hoogbouwmagazijn
Een hoogbouwmagazijn is een magazijn met stellingen van minstens 12 meter hoog. Het biedt normaliter enkele duizenden palletopslagplaatsen, en zowel platte als langwerpige goederen kunnen er worden opgeslagen. Gealan zal tegen 2024 een zogenaamd geautomatiseerde uitrolstelling bouwen op de locatie in Tanna.

Automatische hoogbouwmagazijnen of uitrolstellingen maken optimaal gebruik van de beschikbare ruimte omdat door de hoogte veel volume kan worden opgeslagen op minimale oppervlakte. Bovendien is het om dezelfde reden niet nodig om grote afstanden af te leggen voor het leveren en wegbrengen van goederen. Dankzij de volledige automatisering worden zelfs grote, zware en onhandzame goederen snel en efficiënt geleverd.Meer informatie:
Gealan
www.gealan.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven