Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nicole Uniquole zal gaan waken over de Labcollectie

"MONDiLAB is een rijke voedingsbodem voor innovatieve oplossingen"

Het ondernemerspaar Cole Brekoo en Twan Schraven heeft in de afgelopen maanden een plan uitgebroed. De twee hebben gekeken hoe zij nog betere collecties kunnen ontwikkelen. Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in de oprichting van een heus lab, dat de naam MONDiLAB heeft meegekregen. Op Salon del Mobile (van dinsdag 7 t/m zondag 12 juni) wordt het initiatief aan een breed publiek gepresenteerd.

"We zijn veel gaan doorontwikkelen met materialen, vooral textiel", legt Twan uit. "Ik heb een lab gebouwd waar ik samen met designers, architecten en andere creatievelingen innovatieve en creatieve ideeën kan gaan omzetten tot een heus product. Ik ga hen helpen met de marketing en branding van het product en het zoeken van de juiste partijen om de collecties te gaan vermarkten."

Zo zullen collecties hun weg gaan vinden naar MONDiART, een andere succesvolle onderneming van Cole en Twan, maar ook naar andere kanalen. "En er zal een Labcollectie gaan ontstaan waar Nicole Uniquole over zal gaan waken", geeft hij enthousiast aan.

Brainport Eindhoven 
MONDiLAB wordt, als het aan Twan ligt, het lab voor ontwerpers, kunstenaars en architecten om te 'sparren' en op basis van experimenten hun ideeën in textiel en andere materialen te verwezenlijken. "Als lab willen we daadkrachtig en doortastend zijn. Dit moet leiden tot een korte doorlooptijd van idee via experiment naar eindproduct. Met onze uitgebreide expertise en internationale netwerk maakt MONDiLAB meer mogelijk.
Ons doel is dus om samen met designers collecties te produceren en te ontwikkelen. We staan voor kwaliteit, duurzaamheid, creativiteit en vakmanschap en brengen dit samen in een uitdagende en inspirerende omgeving. Samen met andere pioniers, denkers en doeners binnen Brainport Eindhoven is MONDiLAB een rijke voedingsbodem voor innovatieve oplossingen."

Tijdens de komende Milan design week Salone del Mobile wordt het MONDiLAB officieel gepresenteerd. Als locatie is gekozen voor Masterly The Dutch in Milano, Palazzo Francesco Turati -centrum, vlak bij Duomo

Zoals bekend is Masterly - Dutch Pavilion vanaf het begin officieel onderdeel van de Salone del Mobile. De 'Salone' is wereldwijd dé internationale designbeurs met presentaties in het beursgebouw en door de hele stad Milaan. De 60e editie in 2022 wordt een uitzonderlijk groots event voor de designsector.

De Salone del Mobile trekt jaarlijks meer dan 350.000 zakelijke en professionele bezoekers uit de hele wereld. De beurs richt zich vooral op interieurdesign. In de designdistricten van Milaan zijn tegelijkertijd honderden presentaties op een breder gebied van design te bewonderen.

Meer informatie:
MONDiLAB
www.mondilab.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven