Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Advertorial

Tips voor een gezellige ingerichte woonkamer

Een woonkamer hebben we allemaal. Het is de gezellige plek in huis waar je heerlijk tot rust kunt komen. Languit op de bank met je zicht op de tv. Een gezellige comfortabele hoek waar je tot rust kunt komen. Relaxen staat hier dan ook voorop.

Voor een woonkamer is het belangrijk dat deze gezellig wordt ingericht. Daarnaast is comfort een belangrijke factor hier. Een balans vinden tussen comfort en gezelligheid kan wellicht lastig zijn, maar is het helemaal niet. Lees wat tips om de woonkamerinrichting compleet te maken.

Een bank voor comfortabele avonden
Een bank mag niet ontbreken in de woonkamer. Het is de plek waar je tot rust kunt komen na een lange werkdag. Hier kun je comfortabel op zitten om de hele avond op door te brengen. Zet de bank centraal voor de tv om altijd verzekerd te zijn van een comfortabele zitplek. Een comfortabele bank is hierbij van belang. Door de vele zitruimte kun je hier namelijk lekker op relaxen.

Doordat een bank een groot item is in de woonkamer kan het een grote bijdrage zijn aan de stijl van het interieur. Kies voor een hoekbank of ga juist voor een 2,5-zits bank wanneer je wat minder de ruimte hebt. Je kunt gaan voor een design model met strakke vormen of voor een speelser model dat hoger op de poten staat.

Ronde of vierkante salontafel
Net zoals een bank mag een salontafel niet ontbreken in het interieur. Groot of klein, de afmeting is hierbij niet van belang. Het belangrijkste is dat er ruimte is voor het plaatsen van een kopje of waar je de kaarsen op kwijt kan. Hoeveel je hier op kwijt wilt en welke ruimte je hebt kan bepalend zijn voor de grootte van de salontafel. Om de stijl van het interieur te bepalen kun je kiezen voor een bepaalde vorm. Wanneer je houdt van een strakke indeling kies je voor vierkante salontafels. Het voordeel hiervan is dat deze mooi centraal in de ruimte geplaatst kunnen worden. Dit matcht goed wanneer je een

vierkant of rechthoekig vloerkleed hebt. Een ronde salontafel kun je toevoegen aan het interieur wanneer je een speelse look wilt hebben. Daarnaast doorbreekt dit juist de rechte lijnen van het interieur.

Vloerkleed voor onder je voeten
Voor een zacht gevoel aan je voeten kan een vloerkleed niet missen. Dit zachte item vormt een waar genot voor in de woonkamer. Het zorgt voor een doorbreking in de lijnen van de vloer. Daarnaast staat het gewoon ultra gezellig. De mogelijkheden zijn eindeloos. Kies voor een rond, vierkant of rechthoekig model. Daarnaast is er ook de keuze uit hoog- of laagpolig.

Het nadeel van een hoogpolig model is dat hier kruimels tussen verdwijnen. Daarnaast kun je een platgetrapt effect krijgen doordat de haren plat gaan liggen wanneer eroverheen wordt gelopen. Wel zorgt het voor een warm effect. Een laagpolig vloerkleed zorgt voor een rustige uitstraling. Het is niet dat dit een minder warm effect geeft.

Kussens voor een steuntje in je rug
Om een sfeer in de woonkamer te creëren kies je voor een aantal zachte kussens op de bank. Perfect voor een kleine powernap op de bank of om juist de gezelligheid in huis te halen. De verschillende mogelijkheden in kleuren zorgen voor een breed scala waar uit gekozen kan worden. Dit maakt het mogelijk om steeds een nieuwe kleur in het interieur terug te laten komen.

Naast dat het een ondersteuning is voor je powernap in de middag dient een kussen ook als een steuntje in je rug. Plaats hem in de hoek van de bank om zo de loze ruimte op te vullen. Wanneer het kussen niet te zacht is, is deze perfect als ondersteuning.

Andere elementen in de woonkamer
Met bovenstaande artikelen is een woonkamer nog niet volledig ingericht. Hier komen veel verschillende meubels kijken voor een gezellige inrichting. Denk hierbij aan fauteuils, een tv-kast, accessoires voor op tafel, lampen. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het toevoegen aan de woonkamer.

Naast meubelstukken kun je ook kiezen voor het toevoegen van groene planten aan het interieur. Een eigen urban jungle is wat je hiermee creëert. Een wildernis van verschillende planten voor een levendig effect.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven