Studio HENK exposeert voor derde keer op Design District

"Vraag vanuit de zakelijke markt is door de jaren heen exponentieel gegroeid"

Na een aantal jaar afwezig geweest te zijn, zal Studio HENK de komende editie van Design District weer aanwezig zijn. Voor de meubelproducent is het de derde keer dat ze deelnemen aan de design beurs. "Destijds lag de focus meer op de consument. Nu willen we Studio HENK bij de zakelijke markt op de kaart zetten", legt Okke Albers uit, die in 2013 samen met zijn broer Xander het bedrijf oprichtte.


Okke Albers, medeoprichter van Studio HENK.

Zakelijke markt
Sinds dien is Studio HENK flink gegroeid. Niet alleen werden er twee fysieke winkels geopend, ook werd er op de bedrijfsgeoriënteerde markt naam gemaakt. "De vraag vanuit de zakelijke markt is exponentieel gegroeid", legt Okke uit. "Op dit moment komt zo'n 10 tot 15 procent van de omzet vanuit de projectmarkt. De komende jaren willen we dit percentage door laten groeien naar 25 tot 30%." Wel blijft de focus op B2C belangrijk. Zo zetten ze bij Studio HENK alle hens aan dek om nog twee winkels te openen. In Utrecht worden de voorbereidingen al getroffen, terwijl het een kwestie van tijd is voordat er ook een Rotterdams filiaal geopend wordt.Maatwerk
In de oude Van Nelle Fabriek zal Studio HENK voornamelijk zijn flexibiliteit over willen brengen aan de bezoekers. "Voor de particuliere klant bieden we een standaard programma aan, maar we maken ook veel maatwerk producten voor de zakelijke markt. Denk aan een model dat in een bepaalde stof of specifieke afmetingen geleverd moet worden", licht Okke toe. Daarnaast zullen uiteraard de bestaande banken, kasten en stoelen te bewonderen zijn op de vakbeurs.


Andere tak van sport
De zakelijke markt, waarmee Okke op de projectgerichte klanten doelt, is volgens hem een hele andere tak van sport. Het heeft even geduurd, maar inmiddels heeft Studio HENK ook hier z'n draai kunnen vinden. "De samenwerking met de interieurarchitecten en -ontwikkelaars hebben we gevonden. Al in een vroege fase zijn we met hen in contact. Wanneer we projectmatig werken leveren we voornamelijk maatwerk." Design District
Tenslotte kijkt de General Director van Studio HENK ernaar uit om relaties weer face-to-face te kunnen spreken. "Sommige mensen heb je simpelweg al een tijd niet gezien. Design District is ideaal om met iedereen weer wat bij te praten. Zowel met interieurarchitecten als met retailers." Studio HENK is op woensdag 8, donderdag 9 en vrijdag 10 juni te bezoeken op Design District bij stand S54.Meer informatie:
Studio Henk
+31(0)20 - 233 38 20 (NL)
+32 (0) 3 808 08 15 (BE)
info@studio-henk.nl
www.studio-henk.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven