Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial

Welk type PVC vloer moet ik kiezen?

Ben je op zoek naar een gloednieuwe PVC vloer? Een goede keus, want dit type vloer biedt vele voordelen. Zo is het kwalitatief gezien beter dan bijvoorbeeld laminaat, maar ook goedkoper dan een massieve houten vloer. Heb je de keuze voor PVC inmiddels gemaakt, dan ben je er echter nog niet. Er zijn namelijk nogal wat verschillende mogelijkheden als het aankomt op PVC vloeren. Kies je bijvoorbeeld voor klik PVC of plak PVC? Ga je voor een hout- of betonlook? Vind je een visgraatmotief mooi of ga je liever voor de Hongaarse punt? En wil je graag klassieke stroken of juist PVC tegels? In dit artikel voorzien wij je van inspiratie.

Klik- of plak PVC
Een belangrijke beslissing die je moet maken is of je gaat voor klik- of plak PVC. Denk hier goed over na, want het maakt nogal wat uit. Een klik PVC vloer is een stuk makkelijker te leggen dan een plakvloer. Net als bij het meeste laminaat klik je bij dit type vloer de planken heel makkelijk in elkaar. Ook als je niet heel handig bent kun je deze soort vloer dus zelf leggen. Bij plak PVC ligt dit anders. Dit wordt rechtstreeks op de ondergrond verlijmd. Omdat er nogal wat precisie en vakmanschap bij komt kijken, is het verstandig om dit door een professional te laten doen. Daarom is dit type PVC ook een stukje duurder.

Stroken of tegels
Voor een PVC vloer kun je kiezen uit verschillende afmetingen. De meeste mensen kiezen voor PVC stroken. Deze lijken erg op laminaatplanken en hebben doorgaans ook grofweg dezelfde afmetingen. Daarnaast kun je ook kiezen voor PVC tegels. Deze zijn vaak meer vierkant of rechthoekig en lijken qua uitstraling veel op keramische tegels. Ze zijn dan ook ideaal als je een moderne of industriële look wilt creëren met je PVC vloer. PVC stroken hebben daarentegen vaak een klassieke houtlook.

Houtlook of betonlook
Wat voor uitstraling wil je dat je PVC vloer heeft? Door de juiste look te kiezen maak je echt het verschil. Wil je graag een natuurlijke of knusse uitstraling creëren, dan is een vloer met een houtlook ideaal. Zoek je echter een vloer die goed past in een modern en industrieel interieur, dan is betonlook PVC beter geschikt. Zoals gezegd kun je dit in dit geval het beste combineren met PVC tegels.

Visgraat of Hongaarse punt
Je geeft je interieur pas echt iets extra's als je kiest voor PVC met een visgraat- of Hongaarse punt motief. Deze twee vloertypen zijn de laatste jaren sterk in populariteit gestegen. Het zijn echte eyecatchers en je geeft je woning hiermee een zeer exclusieve uitstraling. Een visgraat vloer krijgt zijn karakteristieke patroon doordat de stroken loodrecht op elkaar gelegd worden. Het Hongaarse punt patroon lijkt hierop, maar heeft een net wat rustigere uitstraling doordat de planken hierbij onder een hoek van 45 tot 60 graden op elkaar aansluiten.

PVC of Rigid PVC
Naast een gewone PVC vloer kun je ook nog kiezen voor Rigid PVC. Dit is momenteel de nieuwste trend op vloerengebied. Rigid lijkt op PVC, maar het presteert in alle facetten net wat beter. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit, uitstraling, krasbestendigheid, duurzaamheid, enzovoort. Als je net wat meer te besteden hebt is een rigid vloer dus een absolute must.

Publicatiedatum: