Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Handdoekladder bezig aan opmars

De twee veruit meest gebruikte ophangsystemen voor badhanddoeken zijn het rek en de haak. Deze twee ophangsystemen vertegenwoordigen samen bijna 83 procent van het totale online zoekverkeer naar ophangsystemen voor handdoeken. De handdoekladder kent echter structureel de sterkste procentuele groei van het online zoekvolume. Dat meldt Marktdata.



Rek meest gezocht
Marktdata.nl heeft het online zoekverkeer van zoekopdrachten op het gebied van badkamertextiel geanalyseerd over de afgelopen vier jaar in de Google zoekmachine. Naar welke ophangsystemen wordt er gezocht in relatie tot (bad)handdoeken? Bij deze analyse is een aantal ophangsystemen onderscheiden zoals in onderstaand figuur weergegeven. Deze indeling is tot stand gekomen op basis van de meest voorkomende zoektermen. Het gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten van een ophangsysteem is een optelsom van alle verschillende zoekwoordcombinaties waarin de manier van ophangen in relatie tot handdoeken voorkomt.


Gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten afgelopen vier jaar.

Veruit het meest gezochte ophangsysteem in relatie tot handdoeken is een rek. De afgelopen vier jaar werd er gemiddeld bijna 14.000 keer per maand gezocht naar een rek. Op de tweede plaats staat de haak. De procentuele verdeling van de acht onderscheiden ophangsystemen ziet er als volgt uit.

Ruim de helft van het zoekvolume van handdoeken met ophangaanduiding heeft betrekking op een rek. Op de tweede plaats staat de haak met een aandeel van 29,6% in het zoekvolume.

De top-5 wordt gecompleteerd door stang, ring en dispenser. Noot: De cijfers zijn tot stand gekomen op basis van een analyse van het zoekvolume dat is gerelateerd aan badkamertextiel. Het Google algoritme bepaalt of een bepaalde zoekopdracht hiertoe behoort. Wij sluiten echter niet uit dat er ook een deel betrekking heeft op bijvoorbeeld handdoeken voor in de keuken.


Aandeel in het zoekvolume afgelopen vier jaar.

Handdoekladder wint terrein
Onderstaand figuur toont de voortschrijdende procentuele jaarmutatie van het aantal zoekopdrachten van de belangrijkste ophangsystemen. Een lijn boven de x-as van 0% betekent een groei van het zoekvolume in het afgelopen jaar ten opzichte van het voorgaande jaar. Een stijgende lijn betekent een toenemende groei (of minder sterke daling) van het zoekvolume van het afgelopen jaar ten opzichte van het voorgaande jaar. Indien een lijn zich boven de dikke rode lijn van het totaal bevindt, dan duidt dit op een boven gemiddelde groei. Daarbij zien we dat de handdoekdispenser in het eerste corona jaar sterk aan populariteit won. Daarnaast ligt de handdoekladder de gehele periode flink boven het marktgemiddelde qua ontwikkeling van het zoekvolume.


Voortschrijdende procentuele jaarmutatie aantal maandelijkse zoekopdrachten.

Ben je benieuwd naar alle trends en ontwikkelingen op het gebied van badkamertextiel? Je leest het in de Badkamertextiel Trendmonitor 2022.

Meer informatie:
Van Es Marketing Services
Willem de Clercqstraat 53
7604 AR Almelo 
0546 45 66 62
06-24207401
info@marktdata.nl
www.marktdata.nl

Publicatiedatum: