Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Duitse woonwinkel laat Nederlandse groothandel zitten met rekening van 300.000 euro

Een onenigheid tussen de Duitse woonwinkel en een Nederlandse groothandel is geëscaleerd. Zo verbergt de online woonwinkel zich achter corona en verkleurde handdoeken, waardoor de textielgroothandel, Ekkelboom uit Borne, achter blijft met een rekening van maar liefst drie ton. Dat meldt dagblad Tubantia.

Eerder was er afgesproken dat Kayoom het geld over zou boeken als Ekkelboom de helft van de bestelling bij het Duitse magazijn had geleverd. Eind 2020 was dit al het geval, maar er is nog geen euro overgemaakt. Hakken in het zand
Kayoom zet de hakken in het zand omdat een deel van de handdoeken van slechte kwaliteit zou zijn. Echter was de rechter het hier niet mee eens. Na het wassen van de producten zouden ze verkleuren. Ekkelboom heeft dit getest en dit blijkt niet waar te zijn.

Pandemie
Hier liet Kayoom het niet bij. Er werd nog een reden bijgehaald: de coronapandemie. Door het virus moest de winkel dicht, waardoor het bedrijf zwaar geraakt zou zijn. Dat zou natuurlijk een goede reden kunnen zijn, maar het bedrijf kon er alleen geen enkel bewijs van leveren. Het gaat zelfs nog verder. Kayoom erkende tijdens de zitting dat de coronacrisis juist gunstig was geweest voor de online handel en dat haar omzet was gestegen.

Uitspraak
Eindstand: de rechtbank geeft Ekkelboom gelijk. Kayoom moet het volledige bedrag van 300.000 euro overmaken én negentig pallets aan handdoeken, beddengoed en badjassen ophalen uit Borne. Om water bij de wijn te doen heeft Ekkelboom aangeboden de lading zelf te komen brengen naar Düren.

Bron: Tubantia


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven