Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Officiële opening Spoormakers Interieur

Ruim 136 jaar geleden, in 1886, begon Corneel Spoormakers op 26-jarige leeftijd als zelfstandig meubelmaker en timmerman een bedrijf aan de Rozenstraat in Heythuysen. Door de jaren heen heeft Spoormakers Interieur zich gespecialiseerd in de kwalitatief hoogwaardige woning- en projectinrichting: zij beschikken over een groot assortiment in vloer-/raam- en wandbekleding van de betere merken.  Sinds 2005 staat de 4e generatie aan het roer bij Spoormakers Interieur in de persoon van Maurice van Ratingen, zoon van Mia en Bart.
Na een verwoestende brand in 2012 is Spoormakers Interieur tijdelijk gevestigd geweest aan de Dorpstraat in het centrum van Heythuysen. Met de verhuizing naar een nieuw pand aan de Leveroyseweg in Heythuysen in oktober 2021, is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Vanwege de tot voor kort geldende coronamaatregelen werd de officiële opening enige tijd uitgesteld. Deze gaat nu alsnog plaatsvinden op vrijdag 20 mei a.s.

Ongeveer 27 jaar nadat Corneel begon als zelfstandig meubelmaker en timmerman kwam neef Cor Spoormakers Neef Cor Spoormakers kwam in 1913 op 12-jarige leeftijd als leerling bij peetoom Corneel in dienst ‘om het vak te leren’ zoals dat destijds heette. Op zijn beurt nam Cor in 1924 het stokje over van Corneel. In 1937 trouwde Cor met Angelina Brouwers. Uit dit huwelijk werden zoon Piet en dochter Mia Spoormakers geboren.

Bij de meubelmakerij werd later ook een winkelruimte gecreëerd en als vanzelfsprekend werden beide kinderen vanaf 1961 in de inmiddels fors gegroeide onderneming ingezet.

In 1965 trouwde dochter Mia met Bart van Ratingen en droeg Cor het stokje over aan zoon Piet en schoonzoon Bart. In datzelfde jaar werden de oude gebouwen afgebroken en werd er een nieuwe winkel met woonhuizen gebouwd. Naast meubels werd vervolgens gestart met de verkoop van vloer- en raambekleding.

Op zaterdag 21 mei is er een open huis voor alle belangstellenden. Iedereen is die dag van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje tussen 10.00 en 17.00 uur een kijkje te komen nemen in de nieuwe winkel van Spoormakers Interieur aan de Leveroyseweg 3-a in Heythuysen.

Meer informatie:
Spoormakers Interieur Heythuysen
Leveroyseweg 3-A
6093 NE  Heythuysen
(0475) 49 12 55
info@spoormakersinterieur.nl
www.spoormakersinterieur.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven