Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Beter Bed maakt werk van ambities rondom duurzaamheid'

75% verlaging van de CO2-uitstoot, 95% recycling van de afvalstroom en 25% hergebruik van (delen van) matrassen. Deze strategische doelstellingen van Beter Bed op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn ambitieus. De onderneming geeft voortvarend invulling aan haar sustainability strategie 2021-2025. In het eerste kwartaal van 2022 zijn op het gebied van verduurzaming van processen, producten en mensen stevige stappen gezet.



Besparing van bijna 800 ton CO2
Op Green Energy Day (21 februari 2022) kondigde Beter Bed aan dat op alle locaties in Nederland de overstap naar groene energie is gemaakt. Het hoofdkantoor, de vier distributiecentra en de ruim honderd winkels maken gebruik van groene stroom, opgewekt in Europese windparken. In het eerste kwartaal van dit jaar leidde dat al tot een besparing van ongeveer 794 ton CO2. Dit staat gelijk aan de jaarlijkse CO2-uitstoot van ongeveer 42 huishoudens*. Tegelijkertijd verduurzaamt Beter Bed zijn wagenpark. De ambitie is dat in 2025 de helft van het wagenpark bestaat uit elektrische auto’s. De serviceafdeling op de locaties in Uden en Nieuw-Vennep rijdt sinds februari alle serviceritten met de elektrische Peugeot e-experts. In het eerste kwartaal van 2022 zijn de eerste 7.500 elektrische kilometers gereden.

Duurzaamheidslabels
Beter Bed ontwikkelde in samenwerking met partner Sustainalize vier productcategorieën die een product duurzamer maken, met bijbehorend label: gecertificeerd gerecycled (deels hergebruik van materialen), gecertificeerd natuurlijk (gebruik van hernieuwbare materialen), modulair (onderdelen en materialen gemakkelijk te vervangen en apart te recyclen) en circulair (volledig hergebruik van materialen). 15% van het Beter Bed assortiment is duurzamer en is als zodanig aangemerkt. De volgende stap is het duurzamere assortiment verder uit te breiden en daarmee de klant die een duurzame keuze wil maken die niet duur hoeft te zijn, met goede informatie te ondersteunen. Hiermee maakt Beter Bed duurzamer slapen bereikbaar voor een breed publiek.

Minder retouren dankzij Beter Slapen ID
Goed slapen draagt bij aan een gezonder leven. In lijn met zijn missie ‘Beter slapen, beter leven’ ontwikkelde Beter Bed de ‘Beter Slapen ID’. Met behulp van geavanceerde lichaamsmetingen via sensoren en persoonlijke vragen, ontstaat binnen 4 minuten een persoonlijk slaapprofiel in de winkel. Gecombineerd met de kennis van de slaapadviseur vindt de klant het matras dat het beste bij hem past. Het aantal retouren neemt daarmee aanzienlijk af. De Beter Slapen ID is al beschikbaar in twaalf Beter Bed winkels. Voor het einde van het jaar is het volledige netwerk uitgerold.

Groene matrassen
B Bright 5000, het modulaire matras van Beter Bed, bestaat uit circulaire materialen. Dit betekent dat de verschillende delen van het matras apart recyclebaar en vervangbaar zijn. Begin 2022 introduceerde M line, onderdeel van Beter Bed Holding, als een van de eerste aanbieders twee volledig circulaire matrassen: de M line Green Motion Circular en de Green Motion Modular. De matrassen bestaan uit duurzame materialen die allen 100% recyclebaar zijn. De PET-polyester matrashoes, polyester in de matraskern en stalen veren zijn volledig herbruikbaar. Beter Bed neemt de matrassen aan het eind van de levensduur terug en zorgt in samenwerking met de leveranciers voor recycling. Van de hergebruikte materialen kunnen opnieuw matrassen gemaakt worden. De ontwikkeling, productie én recycling van deze matrassen vindt volledig in Nederland plaats om de footprint zo laag mogelijk te houden.

Meer informatie:
Beter Bed
www.beterbed.nl

Publicatiedatum: