Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Advertorial

Het gebruik van netwerken

Netwerken: we kunnen tegenwoordig echt niet meer zonder. Even op het internet iets opzoeken, bellen of iets kijken. We maken er allemaal dagelijks gebruik van. Maar wanneer is dit eigenlijk ontstaan? En hoe kunnen we gebruik maken van bijvoorbeeld internet?

Hoe is internet ontstaan?
Voordat internet was zoals we het tegenwoordig kennen, is het begonnen als ARPANET. Het werd gebruikt onder de militairen, die het in 1969 in de Verenigde Staten hebben gemaakt. Hoewel nu iedereen toegang heeft tot internet, was dit vroeger wel anders. In het begin hadden alleen de overheid en het onderwijs toegang tot het internet. Na enige tijd kregen in 1993 ook consumenten toegang tot het internet. De eerste Nederlander die gebruik maakte van internet was Piet Beertema. Hij was een systeembeheerder.

Hoe wordt internet aangelegd?
Om internet in een woning te hebben, is het handig een modem te hebben. De modem zet een signaal die binnenkomt om, zodat verschillende apparaten dit kunnen gebruiken. Vaak is het zo dat je een modem en router van je internet provider krijgt. Om verschillende soorten redenen kun je een netwerkkabel aanleggen. Een voorbeeld van een netwerkkabel is de cat 7 kabel op rol. Hiermee kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat telefonie- en computernetwerken worden aangelegd. Ook kun je voor deze netwerkkabels een rj45 tang kopen. Deze kan je erg goed helpen bij de netwerkkabels.

Waarom is internet zo handig?
Tijdens de coronatijd hebben we gezien hoe handig het internet wel niet is. Doordat iedereen thuis moest blijven, is er veel via het internet gegaan. Zo kregen leerlingen les via internet en hadden verschillende mensen ook overleggen en andere gesprekken rondom werk via het internet. Het internet verbindt ons. Dit is niet alleen binnen Nederland zo, want het verbindt bedrijven, overheden, scholen en personen over de hele wereld. Hierdoor kunnen ze met elkaar communiceren en informatie delen. Door de verschillende computers, kabels, servers, satellieten en software kunnen we dit doen.

 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven