Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Ontwerp van Eugenio Gargioni en Guillaume Albouy voor Foscarini

Hanglamp PLENA is hoofdrolspeler van nieuwe installatie in Milaan

Hanglamp PLENA, ontworpen door Eugenio Gargioni en Guillaume Albouy voor Foscarini, is de hoofdrolspeler van de nieuwe installatie in Spazio Monforte in Milaan.

Plena ontleent zijn naam, vorm en verleidelijke gloed aan de maan. Een hanglamp met een uniek charisma, die de hoofdrolspeler is van de nieuwe tentoonstelling van Ferruccio Laviani, spelend met licht en zijn reflecties in de Foscarini Spazio Monforte-showroom in Milaan.

“De nieuwe tentoonstelling voor Plena begint bij de lamp zelf, die ik heb geobserveerd en daarna heb geprobeerd te begrijpen en te interpreteren, legt Laviani uit. Ook al is de vorm van de lamp het meest herkenbare kenmerk, voor mij was het vooral belangrijk om de kwaliteit van het licht, die deze lamp zo uniek maakt, over te brengen. Net zoals de maan het mooist schijnt bij volle maan, versterkt het indirecte licht het ontwerp van Plena. Dit zorgt voor een nog nauwere connectie met de Indo-Europese term "Louksna", waarvan "maan" is afgeleid en "gereflecteerd licht" betekent. Het is precies deze magie die ik wil overbrengen met deze nieuwe installatie, die de verborgen kant van de volle maan (Plena) laat zien door gebruik te maken van eenvoudige, ronde spiegels, die als satellieten in de lege ruimte zweven. Een eigenaardigheid, bijna een gebaar van ijdelheid, waarbij de lamp zichzelf bewondert en zichzelf aanbiedt om bewonderd te worden, zonder zijn kenmerkende magische kant te onthullen".

Plena heeft de dynamische en lichte vorm van een wieg en lijkt op een zeil dat is opgebold door de wind. De lamp heeft een onzichtbare dubbele lichtbron, die het licht naar beneden reflecteert en diffuus licht verspreidt naar het plafond. De lamp kan de gehele kamer van licht voorzien, terwijl het licht dat wordt verspreid zacht en geborgen is. Hiermee is Plena de perfecte lamp voor boven de eettafel.

Het materiaal - een dubbele laag sterk reflecterend PVC, speciaal ontwikkeld door Foscarini - heeft iets magisch: het suggereert een afgewerkte vorm, maar vereist geen frame. Zo neemt de lamp een heel nonchalante, natuurlijke uitstraling aan. 

De vorm van de lamp verandert, afhankelijk van de hoek van waaruit hij wordt bekeken. De gebogen lijnen geven een gevoel van lichtheid, als een zeil dat is opgebold door de wind.

Meer informatie;
Foscarini
www.foscarini.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven