Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Jos Dikker van A Kind Of Light:

"Toen ik 50 jaar werd besloot ik om van mijn passie m'n werk te maken"

Toen Jos Dikker zijn 50e verjaardag aan het vieren was, besloot de designer van zijn passie z'n werk te maken. Zo startte hij vorig jaar met zijn eigen bedrijf, onder de naam A Kind Of Light. Hij maakt op ambachtelijke wijze lampen met gebruik van zowel hout, metaal als acrylaat. Het zijn bijzondere stukken die indruk maken in een woonkamer, winkel, restaurant of hotel. 

"Als kleine jongen was ik al graag creatief bezig", vertelt Jos, "In de schuur maakte ik van alles met het materiaal dat voorhanden was. Ik herinner me dat ik reclameborden schilderde van de shirts van mijn wielerhelden. Trots hing ik ze aan de muur van mijn slaapkamer."


Jos Dikker, oprichter van A Kind Of Light.

Onverwachte wending
De loopbaan van Jos was dus erg voor de hand liggend, zou je zeggen. Toch liep het wat anders. "Na een laboratoriumstudie ben ik in de ICT gaan werken. Hoewel ik dit jaren met plezier heb gedaan, kon ik niet al mijn creativiteit erin kwijt. In mijn vrije tijd heb ik me een periode gericht op kunstschilderen. Daarna ben ik houtbewerkingscursussen gaan volgen waarbij ik vaardigheden heb ontwikkeld om mijn creatieve ideeën ook daadwerkelijk in de praktijk te kunnen brengen. Naast volledig houten meubels maakte ik ook meubels van hout en metaal en metalen buitenlampen met een betonnen voet. Met een timmerman als vader zit het creëren me waarschijnlijk ook wel een beetje in het bloed", legt Jos uit.


Foto’s: Soooph Photography.

Materiaal keuze
Bij de keuze van materialen kiest Jos altijd voor een combinatie van hout, metaal en acrylaat. "Het is uitdagend om de juiste balans te vinden, passend bij de vorm. Hoeveel ik van welk materiaal gebruik is direct van invloed op de uitstraling van de lamp." 
Hout is het basismateriaal, dat zowel een klassieke als moderne verschijningsvorm kan aannemen. (Gerecycled) acrylaat is een kunststof dat in vele kleuren en eigenschappen te verkrijgen is, wat het voor Jos perfect maakt om te gebruiken. Tenslotte is metaal voor de verbinding en kan het voor een industriële look zorgen.Lichtbron
Een zeer belangrijk element is de lichtbron. "Ik kies in mijn ontwerpen altijd voor LED", maakt Jos duidelijk, "omdat het lang meegaat en energiezuinig is. Daarnaast is er een scala aan LED-verlichting beschikbaar in allerlei vormen. Ook hier ligt de uitdaging in de manier waarop het wordt toegepast. Een kleine wijziging in de plaatsing kan een groot effect hebben op de sfeer die de lamp uitstraalt. Om te zorgen dat de verlichting lang meegaat, kies ik altijd voor verlichting en voedingen van hoge kwaliteit."

Nog een punt dat altijd terugkomt in de ontwerpen is het modulaire karakter. "Het is een fijn idee als onderdelen vervangen kunnen worden", besluit Jos.Meer informatie:
A Kind Of Light
06 1429 86 05
www.akindoflight.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven