Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onkruid op vakbeurs Design District

Op 8, 9 en 10 juni is Crush on Nature present op Design District in de Rotterdamse Van Nelle fabriek. Op deze jaarlijkse B2B-beurs tentoonstellen ruim 150 merken hun nieuwste producten aan architecten, ontwerpers en projectinrichters.

Liesbeth Bulk, de ontwerper achter Crush on Nature, ziet uit naar de beurs: "Biophilic design, het ontwerpen met en naar de natuur, is echt een meerwaarde in een interieur of op een werkplek. Ik ga hier graag met de beursbezoekers over in gesprek."

Particuliere woning, dubbele deur met lokale wilde planten.

Design District
Op stand D07 presenteert Crush on Nature ontwerpen voor wanden en meubelobjecten met wilde planten. Liesbeth heeft een crush op de natuur. En het is ook precies wat ze doet: ze crusht de planten in grote persen om deze te drogen en dan te gebruiken in allerlei ontwerpen. Dit jaar neemt Bulk voor het eerst deel aan de beurs. De Design District noemt haar in de media: 'een bijzondere nieuwe deelnemer – dit moet je komen bekijken'.


Floating Flora collages met wilde planten van de campus bij Erasmus Universiteit Rotterdam en kantoor School of Law.

Planten tussen glas
Crush on Nature laat onder andere Floating Flora zien; een paneel van reclaimed glas met daarin een metershoge collage van wilde planten. Deze Floating Flora collages kunnen ook in een standaard, glazen kantoorwand worden geplaatst. Hiervoor werkt Crush on Nature samen met een leverancier van systeemwanden. De wanden blijven transparant en de planten zorgen voor afscherming. Geen anonieme stickers met strepen en blokjes maar natuur op de werkplek. Als je opkijkt van je bureau kunnen je ogen even verdwalen in een patroon van planten.

Dat natuur op de werkplek werkt, blijkt uit onderzoek dat Interface heeft laten doen door de Engelse professor Sir Cary Cooper, uitgevoerd onder 7600 werknemers wereldwijd. Werkplekken met natuurlijke elementen worden hoog gewaardeerd door werknemers. Ook voelen zij zich hier beter wat concentratie en prestatie ten goede komt.


Schema Floating Flora 100 % circulair.

Circulair
Het ontwerp van Floating Flora is volledig circulair: De planten worden in de omgeving van een project verzameld en zijn niet behandeld. Zo kunnenze terug de natuur in, om als compost weer onderdeel te worden van de kringloop. Sommige zaden blijven decennia kiemkrachtig en kunnen weer uitlopen.

Digitaal Herbarium
Crush on Nature kan putten uit een herbarium van honderden wilde planten. Dit is nu ook gedigitaliseerd. Op de Design District worden de eerste toepassingen gepresenteerd: Natuurlijke, abstracte patronen om te printen op allerlei materialen. Grote collages van wilde planten, maar dan digitaal geprint op transparante folie en de eerste ontwerpen voor behang. Ook hier wordt gekozen voor gerecyclede materialen en water gedragen inkten.

Meer informatie:
Crush on Nature
Quarantaineweg 1 (G4)
3089 KP Rotterdam
06 48068713
www.crush-on-nature.nl

Publicatiedatum: