Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Revor Group komt winkeliers tegemoet

280 ondernemers heeft Revor Group, dat de drie slaapmerken Revor Bedding, Styldecor en Jaritex voert, in de afgelopen vier dagen over de vloer gehad. De Vlaamse beddingproducent hield van 8 tot en met 11 mei een huisshow, waarop bezoekers kennis konden maken met nieuwigheden. "Er is veel veranderd, maar ook weer niet", zegt marketing manager Robin Saelens. "De eerste basis is gelegd voor Revor Group 4.0", vult de ambitieuze directeur Jan Maes aan.

"Als Revor hebben we terug aan de basis van de collectie gewerkt", vervolgt Robin. "In de afgelopen tijd hebben we de nodige prijsstijgingen door moeten voeren, waardoor we geen boxsprings meer onder de 2000 euro konden aanbieden. In het verleden hadden we altijd twee sets onder dat prijsniveau." 

Na de nodige hoofdbrekens en avonden doorwerken is Revor erin geslaagd om de basiscollectie zo te herijken dat deze weer aantrekkelijk is geworden voor een brede doelgroep zonder veel aan kwaliteit in te boeten. Eén van de grootste veranderingen is dat het instapmodel voorzien is van bonell- in plaats van pocketvering. Met die aanpassing komt de producent van boxsprings en matrassen een flinke groep retailers tegemoet. Die beschikt straks over interessante, scherp geprijsde boxsprings in de winkel die geheel naar smaak van de klant geüpgraded kan worden. Aan de bestaande kwaliteit van de matrassen is overigens niets veranderd. 


De entree van de vestiging in Kuurne.

A la carte-collectie
Als tweede heeft Revor een a la carte-collectie samengesteld, waardoor alles met elkaar te combineren is. "Vroeger werkten we met meer dan 10 sets, waarbinnen ook nog verschillende keuzes mogelijk waren", gaat Robin verder. "We hebben het nu veel overzichtelijker gemaakt, waarbij gewerkt wordt met matrixen. Je kiest voor een bepaalde boxspring, daarna kies je een hoofdbord en stof uit en vervolgens de pootjes. En dan tot slot nog een matras uit de prijslijst. Je vertrekt dus vanuit een basisset en vervolgens kun je die naar believen upgraden. De klanten - voor deze collectie zijn dat vooral zaakvoerders die zelf in de winkel staan - zijn er heel enthousiast over, vooral omdat alle boxsprings nu samen zijn te stellen aan de hand van één overzichtelijke brochure", weet Robin inmiddels.

Drie boxspringpakketten

De Vlaamse producent heeft op retailgebied twee soorten klanten: de slaapspeciaalzaak waarvan de eigenaar in de winkel staat en de grotere meubelwinkels die een aparte slaapafdeling hebben. "Met name deze laatste groep heeft iets meer begeleiding nodig, omdat hier vaak ook parttimers werken, bijvoorbeeld alleen in het weekend. Dan is het zaak om het simpel te houden. Vandaar dat we ook nog drie boxspringpakketten hebben gemaakt waarbij de keuze wat beperkter is. Het goedkoopste bed is Be Chilll. Deze is verkrijgbaar voor € 1549. Dan heb je een vast hoofdbord die je nog wel in de breedte aan kunt passen. Verder is er keuze uit vier stoffen op voorraad en een matras met of zonder topper. Dit pakket is redelijk makkelijk te verstaan als wederverkoper", legt Robin uit.
De tweede boxspring is Be Comfy, deze komt op € 1899 waarbij er keuze is uit alle hoofdborden. De laatste in rij van drie is Be Relax, die kost € 2199 en is voorzien van o.a. een hoogwaardig matras en een betere hoes (die volledig circulair is).

Naast retailers heeft Revor ook een speciale collectie voor de hotellerie, een contractmarkt die groeiende is. 

Cesar Casier-bed
Verder is Revor Bedding een samenwerking aangegaan met Cesar Casier, een model met een eigen kledinglijn die vooral na zijn deelname aan het tv-programma De Slimste Mens landelijke bekendheid geniet. "Hij heeft zelf een  high end-boxspring ontworpen die via ons luxe merk Styldecor in de kijker wordt gezet. De lancering vindt ergens in oktober plaats." 

Ook heeft Revor Group de volledige stoffencollectie vernieuwd. "Deze is hyperactueel en modern te noemen, voorzien van de laatste kleurentrends. Ook hebben we voor onze klanten een nieuwe stalenboek laten maken."


Woordvoerder Robin Saelens, poserend op een van zijn favoriete bedden: Signature, gemaakt van 100% natuurlijke materialen.

Volgende stap
Revor Group vindt zichzelf steeds opnieuw uit. Directeur Jan Maes: "We maken het nu de winkelier zo makkelijk mogelijk. De eerste stap is de a la carte-collectie, binnen een klein jaar moet het mogelijk zijn dat de retailer direct zonder tussenkomst van derden zijn order naar de fabriek stuurt.
De basis is in de afgelopen periode gelegd en die tonen we op deze huisshow. We willen als Revor Group nadrukkelijker als innovatief slaapbedrijf aan de weg gaan timmeren. In België zullen we agressief de markt gaan bewerken", kondigt Maes alvast aan. "De traditionele handel is momenteel overal een pak lastiger geworden, hopelijk gaat deze situatie niet te lang duren", zegt hij tot besluit.


Directeur Jan Maes voor boxspring Be Relax, die voorzien is van o.a. een hoogwaardig matras en een betere hoes die volledig circulair is.

Meer informatie:
Revor Group
Noordlaan 2
8520 Kuurne
+32 56 54 12 00
info@revorgroup.be 
www.revorgroup.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven