Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Badkamertextiel: dit zijn de populairste kleuren

In de badkamertextiel Trendmonitor is naar voren gekomen wat de populairste kleuren voor badkamertextiel zijn in 2022. Badkamertextiel is een verzamelnaam voor alle soorten textielproducten voor in de badkamer. De kleurtrends verschillen per productgroep. Uit het onderzoek is gebleken dat zwart de meest populaire kleur op het gebied van badkamertextiel is. De kleuren beige en taupe kennen echter de sterkste groei in populariteit.Textiel van Kave Home.

Populaire kleuren
Naar welke specifieke kleuren wordt er het meest gezocht op het gebied van badkamertextiel? Bij deze analyse is een aantal kleuren onderscheiden zoals in onderstaand figuur weergegeven. Deze indeling is tot stand gekomen op basis van de meest voorkomende zoektermen. Het gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten van een kleur is een optelsom van alle verschillende zoekwoordcombinaties waarin de kleur als zoekterm voorkomt.


Gemiddelde aantal maandelijkse zoekopdrachten afgelopen vier jaar.

De vier kleuren met het meeste zoekvolume in de afgelopen vier jaar zijn zwart, wit, groen en roze. In de afgelopen vier jaar werd er ruim 10.000 keer per maand in de Google zoekmachine in Nederland gezocht met de term “zwart” in de zoekopdracht op het gebied van badkamertextiel. De kleur wit behaalde per maand gemiddeld ruim 5.000 zoekopdrachten. De procentuele verdeling van de belangrijkste onderscheiden kleuren ziet er als volgt uit.


Aandeel in het zoekvolume afgelopen vier jaar.

28 Procent van het zoekvolume met kleur aanduiding heeft betrekking op zwart. Op de tweede plaats staat de kleur wit met een aandeel van 13,5 procent in het zoekvolume. De nummer drie is groen, die 10,5 procent van het zoekvolume vertegenwoordigt.

Geel is helemaal uit
Onderstaand figuur geeft de posities weer van de tien belangrijkste kleuren aan het eind van het jaar 2021. De grootte van het bolletje van een kleur geeft de relatieve omvang weer van de desbetreffende kleur in het online zoekverkeer. Hoe meer een kleur bovenin het figuur staat afgebeeld, des de sterker de relatieve groei van het zoekvolume was in het jaar 2021 (dus ten opzichte van de andere kleuren). Hoe meer de kleur rechts in het figuur staat, des te positiever de relatieve groeiontwikkeling is van de kleur. Rechts van de y-as duidt op een relatief versnellende groei, links van de y-as betekent een relatief afnemende groei. Kortom, hoe groter het bolletje en des te meer bovenin en rechts in het figuur, des te populairder de kleur aan het worden is. Het figuur toont in feite de kleurentrends voor het komende jaar op het gebied van badkamertextiel, gebaseerd op de ontwikkelingen van de afgelopen paar jaar.Uit bovenstaand figuur blijkt dat de kleur geel op zijn retour is. Beige badkamertextiel is zeer sterk in opkomst qua populariteit. Beige is een kleurnaam die gebruikt wordt voor een lichte kleur bruin. De kleur wordt ook wel aangeduid als zandkleur. Er zijn veel verschillende nuances van beige. Ook de kleur taupe doet het momenteel erg goed. Taupe is een rustige, natuurlijke kleur die tussen grijs en bruin in zit. Taupe bestaat in diverse tinten, van donker tot licht.

Badkamertextiel is een verzamelnaam voor alle soorten textielproducten voor in de badkamer. De kleurtrends verschillen per productgroep. Wil je weten hoe de kleurtrends van de afzonderlijke productgroepen zoals badjassen, handdoeken of badmatten zich ontwikkelen? Je leest het in de Badkamertextiel Trendmonitor 2022.

Meer informatie:
Van Es Marketing Services
Willem de Clercqstraat 53
7604 AR Almelo 
tel 0546 45 66 62
mob 06-24207401
info@marktdata.nl    
www.marktdata.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven