Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nieuw Orgalux prototype als resultaat van ONTketen project

Eerder berichtte Wonen360 al dat Van Hoecke de Henry Van de Velde award in de categorie ‘Environment’ won na de inspanningen in het ONTketen project. Als collectief werkten Brent Neve en Giel Dedeurwaerder samen met Van Hoecke, waar uitdaging bestond om het Circular Matters materiaal te verwerken tot een innovatieve opbergoplossing dat binnen het gamma van Orgalux past.Maar wat was precies het doel van deze samenwerking?
"In het verleden focusten we vooral op het groener maken van onze processen en afvalverwerking. Dit project is voor ons een manier om ook op productniveau mee naar oplossingen te zoeken en zo ons steentje bij te dragen.

De kunst van een perfecte lade-indeling bestaat erin om ze te kunnen toepassen in een groot aantal mogelijke lade afmetingen zonder al te veel ingrijpende aanpassingen. Daarom vertrokken ze voor het ontwerp ‘Inlay’ van twee elementen die in de breedte op maat gezaagd kunnen worden zodat ze als gegoten in de lade passen en kunnen gebruikt worden als basis. Met behulp van de vrije opbergelementen die op de basis gezet kunnen worden, is het mogelijk nadien de lade in te delen naar wens. Dit systeem heeft als voordeel dat de opstelling nadien ook nog kan aangepast worden, daarbij kunnen de opbergelementen ook buiten de lade gebruikt worden", laat de verdeler van scharnieren, klapdeursystemen en ladesystemen weten.


Brent Neve en Giel Dedeurwaerder.

Als startup ontwikkelde Circular Matters een alternatief voor harde plastics en houtachtige platen, volledig vrij van fossiele en gemijnde grondstoffen. In plaats van traditionele aardolie maakt hun technologie gebruik van biogebaseerde nevenstromen uit Vlaamse bodem. Dit resulteerde in een circulair product dat een stuk minder CO2 en schadelijke stoffen uitstoot in hun producten en onze leefomgeving. 

Momenteel hebben drie productiebedrijven, waaronder Van Hoecke, een samenwerking met drie talentvolle ontwerpstudio’s, waaronder Brent Neve en Giel Dedeurwaerder. Via dit project wordt er actief gezocht naar nieuwe, innovatieve producten die gemaakt kunnen worden van dit nieuwe circulaire materiaal, bijvoorbeeld voor Orgalux. 

Meer informatie:
Van Hoecke
www.vanhoecke.be
www.orgalux.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven