CØR Studio Paris: een excentrieke showroom en eventruimte

Modern, avantgardistisch, een extravagante mix van stijlen uit oude Parijse gebouwen, designmeubels, kunst, decoratieve objecten: de nieuwe CØR-studio in Parijs haalt alles uit de kast. Ook JUNG is aanwezig, met een selectie tijdloze LS 990-schakelaars en LS CUBE-contactdozen in stijlvolle kleuren uit het Les Couleurs Le Corbusier-assortiment.Op initiatief van het Berlijnse filmproductiehuis CØR is midden in de Parijse modewijk Le Marais een showroom en eventruimte gecreëerd met een uniek concept: een eclectische samensmelting van Berlijns en Parijs design. De bedenkers van CØR werken op het raakvlak tussen kunst, cultuur en film en combineren reclame, journalistiek, muziek en lifestyle. Die veelzijdigheid vertaalt zich ook op een boeiende manier in de nieuwe showroom, die in de toekomst gebruikt zal worden als achtergrond voor fotoshoots en films, eventlocatie voor modeshows en presentatieruimte voor alle deelnemende partners en fabrikanten, waaronder ook JUNG.

Pauline Leprince, Creative Director bij CØR, heeft een ruimtelijk en designconcept uitgewerkt dat een unieke setting creëert voor de producten, en de unieke flair en schoonheid van Parijs combineert met de ongepolijste stijl van Berlijn. Het interieur en het meubilair zijn dan weer geselecteerd door designer Christian Haas.


LS 990 in terre de sienne brique uit de Les Couleurs® Le Corbusier-collectie van JUNG.

Op een oppervlakte van slechts 170 m², verdeeld over twee verdiepingen, stelt de kleine creatieve studio niet alleen een exclusieve selectie designobjecten voor, maar ook een contrasterende stijlenmix met blootliggende architecturale elementen en hoogwaardige artistieke items. Een explosie aan kleuren, materialen en texturen. JUNG speelt hierin een centrale rol met een selectie schakelaars, contactdozen en dimmers in tijdloos LS 990-design met Les Couleurs® Le Corbusier-kleuren en uiteenlopende installatiemogelijkheden. Een mooi voorbeeld is de op een wand met blootliggend metselwerk gemonteerde LS Cube-variant.

Het interieurdesign van de showroom is gebaseerd op een klassiek Parijs loftappartement met slaapkamer, badkamer en keuken, waardoor je je bijna een indringer voelt in een privéruimte. De technische apparatuur voldoet echter aan de vereisten van een multifunctionele eventlocatie. De showroom werd ontworpen en gebouwd tijdens de coronapandemie en voorziet ook een semiprivate, afgeschermde en intieme ruimte voor kleine evenementen. Heel bijzonder is dat alles wat je ziet in het appartement, ook te koop is, van de zitbank tot de dubbele contactdoos. En alles wat voor de inrichting van het appartement werd gebruikt, zul je in de toekomst hoogstwaarschijnlijk herkennen op de achtergrond van reclames en extravagante modebeelden in exclusieve magazines.


LS CUBE in zwart van JUNG.

Voor Thea von Winning, een van de oprichters en creatief directeurs van CØR, en haar Parijse team onder leiding van Pauline Leprince, is de showroom een belangrijke stap om de creatieve sector ertoe aan te moedigen meer samen te werken. Alles is mogelijk in de studio, van shoots en privé-etentjes tot pop-ups en bedrijfspresentaties. JUNG is dan ook verheugd om deel uit te maken van dit vernieuwende coöperatieve project.

Meer informatie:
JUNG
www.jung.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven