Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Koninklijke onderscheiding voor meubelman Wout Middelman

Burgemeester Larson van de gemeente Wijdemeren heeft Wout Middelman (56) van Middelman Wonen een lintje opgespeld. De eigenaar van de 'feel good winkel' in Soest is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Op LinkedIn postte een trotse Wout deze foto.

Volgens de gemeente heeft Middelman heeft zich vele jaren op buitengewone wijze ingezet voor de samenleving. "Al vanaf het begin van de jaren ’90 is hij betrokken bij de Rotterdam-Parijs-Run (Roparun), als deelnemer, sponsor en bestuurslid. Doel van dit jaarlijkse hardloop-evenement is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. In 2014 richtte dhr. Middelman de stichting ZoalsJan op om ALS-patiënten te helpen bij de aanschaf van hulpmiddelen en de inkoop van diensten om de kwaliteit van leven te verhogen. De stichting organiseert hiervoor verschillende sportevenementen zoals Cool4ALS, Run4ALS en Alles4ALS. Bij deze evenementen is dhr. Middelman een onmisbare drijvende kracht. Inmiddels heeft hij met zijn stichting ruim een miljoen euro opgehaald voor ALS-patiënten en is stichting ZoalsJan uitgegroeid van een lokaal initiatief tot een landelijk erkende stichting. Toen dhr. Middelman in 2018 te horen kreeg dat zijn echtgenote een zeldzame vorm van beenmergkanker heeft, besloot hij om een platform op te zetten voor uitbehandelde patiënten. Daaruit vloeide Teamuitbehandeld.nl. Daarnaast is hij actief voor de Rotary Baarn–Soest.

Met zijn initiatieven en prestaties heeft dhr. Middelman in maatschappelijk opzicht veel erkenning en respect verworven. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan de verlichting van vele terminale en palliatieve patiënten. Dat deed hij op een buitengewoon enthousiasmerende wijze, waarbij hij er in geslaagd is om vele belanghebbenden te verenigen", aldus de gemeente.

Wil je Wout feliciteren?
Stuur dan je reactie naar info@middelmanwonen.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven