Vlaanderen wil recycling in 2030 verdubbelen

Honderd Vlaamse organisaties, waar onder Fedustria, hebben een verklaring getekend om het hergebruik en recycling van materialen in 2030 te verdubbelen.

Kennisinstellingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en de Vlaamse ministers Hilde Crevits (Economie en Innovatie) en Zuhal Demir (Omgeving) hebben 25 april een zogeheten engagementverklaring ondertekend om binnen zes domeinen de ambitie van een circulaire economie in Vlaanderen waar te maken. Deze domeinen zijn circulair bouwen, bio-economie, circulaire chemie en kunststoffen, maakindustrie, voedselketen en waterkringlopen. Voor elk domein ligt een plan met concrete acties klaar.


In juli vorig jaar bezocht de minister ESG. FOTO FEDUSTRIA

Het doel van deze verklaring is om het hergebruik van materialen en de recycling in 2030 te verdubbelen. Dit percentage ligt nu op 21 procent in Vlaanderen. De ondertekening vond plaats tijdens het evenement Circular State of the Union. Minister Crevits: “Vlaanderen zet alles op alles om de circulaire economie een boost te geven. De afhankelijkheid van grondstoffen en materialen is brandend actueel. Het toont het belang van een circulaire  economie, waarbij we eigen gebruikte materialen of afval terug omzetten naar nieuwe materialen. Denk aan het maken van bouwtegels uit CO2, bio-afbreekbare plastic uit aardappelschillen of het herstellen van oude toestellen of onderdelen.”

Onder meer VVSG, Bond Beter Leefmilieu en de Belgische federatie van de afval- en recyclingsector Denuo ondertekenden de verklaring. Denuo laat weten haar schouders te zetten onder de werkagenda's circulaire chemie en kunststoffen, circulair bouwen, maakindustrie en voedselketen. Vlaanderen Circulair is trekker van het project.

Bron: AfvalOnline


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven