Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

CEO Hasebrink verlaat eind 2022 bestuur EK

Na jarenlang actief te zijn geweest als CEO van EK, verlaat Franz-Josef Hasebrink het bestuur zoals gepland op 31 december 2022. Hasebrink werd in 1997 benoemd tot bestuurslid en in 2002 tot voorzitter van het bestuur.

Zijn opvolger wordt de huidige CFO Martin Richrath, die sinds 2017 in het bestuur verantwoordelijk is voor financiën.


CEO Franz-Josef Hasebrink.

Frank Duijst, momenteel Director EK Financial Services, treedt toe tot het bestuur als CFO. Frank Duijst is al sinds 2017 lid van het managementteam van de groep.

De besluiten over de nieuwe samenstelling van het bestuur, in verband met de opvolging van de CEO, zijn al geruime tijd geleden genomen. In de eerste fase zijn in oktober 2021 twee nieuwe bestuursleden benoemd: Jochen Pohle en Gertjo Janssen. In de tweede fase wordt nu de nieuwe samenstelling van het bestuur gerealiseerd.

Het bestuur van de EK Groep bestaat hiermee vanaf 1 januari 2023 uit de volgende vier personen: Martin Richrath wordt CEO (Chief Executive Officer), Frank Duijst wordt CFO (Chief Financial Officer), Jochen Pohle en Gertjo Janssen blijven actief als CRO (Chief Retail Officer) in het bestuur.

Met deze al geruime tijd geplande nieuwe samenstelling van het bestuur verwacht de groep een soepele overgang en voortzetting van de dynamische ontwikkeling van EK te realiseren.

EK Groep
De EK Groep ondersteunt zo'n 4.200 retailers uit verschillende Europese landen, met een breed aanbod aan back-office services. De EK Groep levert diensten aan lokale retailondernemers en is een inkooporganisatie, marketingorganisatie en competentienetwerk in één.

Het bedrijfsmodel van de EK Groep wordt gekenmerkt door de focus op zes strategische bedrijfssegmenten: EK Home, EK Fashion, EK Living, EK DIY, EK Sport en EK Books.

Ca. 650 medewerkers stellen alles in het werk om retailpartners en leveranciers zo goed mogelijk te ondersteunen. Als serviceverlener voor de zelfstandige kleine- en middelgrote retail, gespecialiseerde markten en warenhuizen is het een van EK's belangrijkste taken om de lokale zelfstandige retailers naar de digitale toekomst te leiden.

EK Nederland
Op de Nederlandse markt is EK actief met de divisies EK Fashion, EK Living, EK DIY, EK Sport en EK Books. EK Nederland werkt samen met ongeveer 1.500 zelfstandige ondernemers en franchisenemers. In totaal runnen zij bijna 2.200 winkels in de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en boeken.

Kernactiviteiten zijn retailservices, franchise, groothandel en financiële dienstverlening aan zelfstandig ondernemers. Bij EK Nederland zetten zo’n 300 mensen zich met veel passie in om de retailpartners van EK zoveel mogelijk werk uit handen te nemen, zowel in hun winkels als online.

Tot de winkelformules en vloerconcepten behoren onder andere Hubo, Decorette, Topform en Libris/Blz. 

Meer informatie:
EK
www.ek-retail.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven