Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

“David verplettert Goliath na jaren van oorlog”

Ferm Living wint rechtszaak tegen discountketen

"Een belangrijke overwinning voor Deens design", begint Peter M. Vedel, CEO bij Ferm Living. "Ferm Living heeft het beroep gewonnen tegen Coop, de op een na grootste detailketen van Denemarken, en de onderaannemer Wolly voor het kopiƫren van ons populaire ontwerp, de Plant Box", laat hij weten. Dit ontwerp is in 2015 gelanceerd.

Het Hooggerechtshof heeft Coop en Fakta veroordeeld tot het betalen van 750.000 Deense kronen (DKK),
plus rente als schadevergoeding aan Ferm Living. Dit komt neer op ongeveer 100.813,50 euro. De onderaannemer Wolly moet 250.000 DKK (33.604,50 euro) plus rente betalen aan het bedrijf.


Peter M. Vedel, CEO bij Ferm Living.

Peter is uiteraard blij met de overwinning, maar houdt er tegelijkertijd een dubbelgevoel aan over. "Deze zaak is helaas slechts een van de vele voorbeelden van hoe discountketens de reputatie van Deens design wereldwijd ondermijnen. We moeten dit stoppen en Ferm Living zal blijven vechten om onze rechten te verdedigen." De Deense krant Berlingske laat weten dat er volgende week weer nieuwe kopieerzaken worden behandeld.

Toch hoopt de CEO van Ferm Living dat de overtuiging het debat over duurzame en ethische consumptie - en het beheer van bedrijven en intellectuele eigendomsrechten - kan stimuleren.


De Plant Box van Ferm Living.

Meer informatie:
Ferm Living
www.fermliving.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven