Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Hollands Licht presenteert eigentijdse remake van design klassieker Eclips

Eclips is een sfeervolle uplight, downlight en leeslamp in één object. De twee halve bollen kunnen 360 graden draaien en creëren een bijzonder effect in elke positie van een brede tot smalle lichtbundel. Zoals de naam aangeeft behoort het nabootsen van een zonsverduistering tot de mogelijkheden.
 
Ontwerper en architect Evert Jelle Jelles ontwierp in 1964 de Eclips vloerlamp voor Raak, een Amsterdamse lampenproducent die tot 2011 heeft bestaan. Hollands Licht besloot de productie van deze Nederlandse designklassieker van Evert Jelle Jelles weer op te starten. In samenwerking met zijn zoon Adse tekende Dick Spierenburg van Spierenburg studio dit herontwerp.“Het concept voor Eclips ontstond op mijn huwelijksreis in Bretagne. In de etalage van een bakkerswinkel lagen mengkommen met verschillende diameter. De volgende dag kocht ik twee kommen die als bollen in elkaar pasten, dat was gelijk het eerste prototype", zei Evert Jelle Jelles in 1964.

De Remake
Bij de remake vervangt de elegante basis met een enkele staander het oorspronkelijke frame. De klassieke E27 fitting maakt bovendien plaats voor een innovatief, geïntegreerd led-element dat 360 graden licht uitstraalt. Eclips is uitgevoerd in aluminium en staal en is verkrijgbaar in wit en antraciet.


De originele Eclips uit 1964 van Evert Jelle Jelles.

Over Evert Jelle Jelles 
E. J. Jelles (1932 - 2003) groeide op in Indonesië. Terug in Nederland ging hij naar de TH Delft, een opleiding die toen sterk beïnvloed werd door Jo van der Broek en Cornelis van Eesteren. Beiden begeleidden in 1960 Jelles’ afstudeerproject. Hij bleef de functionalistische principes trouw die hij leerde tijdens zijn opleiding. Het Nieuwe Bouwen was voor hem een belangrijke inspiratiebron. Zijn werk wordt gekenmerkt door een esthetiek van verzorgd, onverhuld materiaalgebruik en een zichtbare constructie.

Meer informatie:
Hollands Licht
www.hollandslicht.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven