Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tips voor kleurrijke en duurzame urban jungle

Herkenbaar? Het begint bij één kamerplant, maar al snel worden het er twee, drie... En voor je het weet, ren je als Mowgli door je eigen urban jungle. Je hoeft dan ook al lang niet meer de grootste tuin te hebben om thuis te kunnen genieten van een groene oase. Van in je woonkamer tot op je balkon, Point-Virgule wijst je door de bomen de jungle en slaat met haar bloempotten uit 100% gerecycleerd materiaal en accessoires in trendy kleuren een nieuwe bladzijde om in jouw urban junglebook. Zo pak je het volgens Point-Virgule aan:



More is more
"Op één been kan een urban jungle niet staan en het principe ‘less is more’ trekt voor deze keer niet aan het langste eind. Je eigen groene oase smacht naar meer, maar een extraordinaire verzameling vraagt tijd en enig fingerspitzengefühl. Point-Virgule zet je graag op weg met een goeie basis, zo geef je je planten een mooi en comfortabel onderkomen in een van Point-Virgule’s nieuwe bloempotjes uit 70% gerecycled plastic en 30% hout- en steenpoeder, verkrijgbaar in 8 verschillende groottes en vijf trendy kleuren: donkergrijs, lichtgrijs, terracotta, wit en zwart. Ook de afwerking mag gezien worden: geborsteld voor een nonchalant, maar elegante uitstraling. Geef ze nog een extra stevig fundament met een matching plantenschotel (langwerpig of rond).

Voor elk seizoen
Planten zijn gevoelige wezens, zeker als het kwik ze parten speelt. De meeste planten willen een warm plekje binnen, terwijl andere perfect kunnen overwinteren op je terras. De bloempotjes van Point-Virgule schakelen makkelijk tussen winter en zomer. Ze zijn uv-bestendig en verkleuren dus niet door de zon, maar zijn ook vorstbestendig en 100% lekvrij dankzij de plug.

Het watervaleffect
Een jungle zonder waterval hoort niet, al maken we die waarheid in onze eigen woning net iets figuratiever. Tijd om je urban jungle een level hoger te tillen. Verwen je planten van hoogstaand niveau met een standaard, muurhanger, wandplank of plantenhanger. Zo creëer je meer ruimte door te gaan levelen en kan je nog wat plantjes bijkopen. Sorry not sorry.

De plantenstandaard is verkrijgbaar in vier verschillende groottes en bestaat uit een metalen onderstel dat geen krassen nalaat door de siliconen voetjes. De metalen bloempothouder (muurhanger) is verkrijgbaar in drie groottes, eenvoudig op te hangen en biedt een stabiele ondersteuning. Ook makkelijk aan de muur te bevestigen is de wandplank (in twee groottes) waar zo’n drie tot vijf bloempotten op kunnen staan. De plantenhanger uit metaal kies je in small, medium of large en is perfect in combinatie met de Point-Virgule ophanghaken.

De balkonjungle
Nu de lente officieel is aangebroken en de zon steeds hoger aan de hemel komt te staan, willen we vooral van het buitenleven genieten. Zelfs wie midden in de stad woont en een klein balkon heeft, kan zich in de natuur wanen door een balkonjungle. Of misschien leg je gewoon graag een kruidentuintje aan tijdens de zomermaanden? Point-Virgule ontwierp een metalen balkonhanger waarin haar bloembakken (in dezelfde vijf trendy kleuren) perfect passen. Op die manier verlies je geen plaats, kan je nog een tafel en enkele stoelen kwijt en zit je toch met je hoofd in je groene oase. Je creëert er ook een natuurlijke afscherming mee voor wat privacy.

Hydrateren kan je leren
Voor een leek – en zelfs voor een gevorderde plant mom of dad – is het niet altijd makkelijk om in te schatten hoeveel water iedere plant nodig heeft. De meeste geef je best één keer per week water, al houd je de grond beter altijd wat vochtig om te vermijden dat de wortels uitdrogen. Hydrateren is key, weet Point-Virgule. Om zo goed mogelijk te controleren hoeveel water je geeft, kan je het beste werken met een waterspray. Point-Virgule’s Boston spray in amberkleur got it all en heeft bovendien een elegant vintage design dat perfect matcht in je urban jungle", besluit Point-Virgule.

Meer informatie:
Point-Virgule
www.livwise.be

Publicatiedatum: