Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe Instituut in Rotterdam is de gelukkige

Artistiek directeur Londen Design Biënnale benoemd

Het Nieuwe Instituut is in 2023 artistiek directeur van de vierde editie van de Londen Design Biënnale: een evenement op het gebied van hedendaags design. De biënnale vindt volgend jaar van 1 tot en met 25 juni plaats en brengt een internationale groep van designers, curatoren en ontwerpinstituten samen in het Somerset House in de Engelse hoofdstad.


Aric Chen.

Onder leiding van algemeen en artistiek directeur Aric Chen wil Het Nieuwe Instituut het huidige format van de biënnale, bestaande uit nationale en territoriale paviljoens, onderzoeken onder de noemer Remapping Collaborations. Dit thema, dat zich verder zal ontwikkelen richting de opening van de Londen Design Biënnale, nodigt deelnemers van over de hele wereld uit om met elkaar door middel van design nieuwe vormen van internationale samenwerking te bedenken, uit te voeren en te presenteren.


The Edmond J. Safra Fountain Court, Somerset House.

Het Nieuwe Instituut ontwikkelt een methode die deelnemers aan de Londen Design Biënnale in 2023 in staat stelt om de beoogde nieuwe samenwerkingsverbanden te definiëren, te creëren en vorm te geven. Deze specifieke aanpak zal worden gepresenteerd tijdens de Londen Design Biënnale Summit op 25 mei 2022 in het Chatman House, The Royal Institute of International Affairs.

Aric Chen (algemeen en artistiek directeur Het Nieuwe Instituut): "Het huidige tijdperk van globalisering is aan het veranderen in een nieuwe situatie waarvan wij de uitkomst nog niet kennen. Wat we wel zeker weten is dat samenwerken bij de aanpak van deze steeds groter wordende mondiale uitdagingen belangrijker is dan ooit. Wij hopen dat deze biënnale als proeftuin kan dienen voor het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden om dat te doen.”



Victoria Broackes (directeur van de London Design Biënnale): "Als podium voor internationale samenwerking en uitwisseling zijn we verheugd om met Aric en het team van Het Nieuwe Instituut samen te werken voor de volgende editie van de London Design Biënnale. De uitdagingen waar de wereld nu voor staat kunnen niet door één persoon, gemeenschap of land worden opgelost. Daarom nodigen we deelnemers uit om samen te komen en de problemen waarmee de wereld wordt geconfronteerd te adresseren door middel van design.”


Sir John Sorrell CBE (voorzitter van de London Design Biënnale):
"De London Design Biënnale is in 2016 opgericht om internationale samenwerking en de wereldwijde invloed van design te stimuleren. We kijken ernaar uit om 's werelds meest ambitieuze en vindingrijke ontwerpers, curatoren en designinstellingen samen te brengen, vooruitstrevende ideeën te presenteren en zo inspiratie en hulp te bieden om problemen die ons allemaal aangaan op te lossen.”

Meer informatie:
London Design Biennale
www.londondesignbiennale.com

Publicatiedatum: