Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Vrouwelijke architecten zijn in opmars'

"Vrouwelijke architecten zijn in opmars. Hoewel zij nog steeds ondervertegenwoordigd zijn in leidinggevende functies kun je niet langer over het hoofd zien dat anno 2022 al meer dan de helft van de studenten vrouwen zijn. Zij veroveren ruimtes, gebouwen en hele steden voor zichzelf", meldt Architect@Work Brussel in een schrijven.


De Bowl-stoel is het beroemdste meubelstuk van Lina Bo Bardi. Deze stoel wordt vandaag gereproduceerd door de Italiaanse meubelfabrikant Arper en is nog steeds zeer succesvol als klassieker uit de jaren '50 van de vorige eeuw. Foto: © Instituto Bardi.

Het duurde een lange tijd, kostte veel bloed, zweet en tranen en er moesten flink wat teleurstellingen doorgespoeld worden voor vrouwelijke architecten eindelijk de erkenning en het respect kregen die hen vandaag worden toegekend. Dit werd bereikt door pioniers als Waltraud Blauensteiner, Martha Bolldorf-Reitstätter, Ella Briggs, Friedl Dicker, Hermine Frühwirth, Helen Koller-Buchwieser, Leonie Pilewski-Karlsson, Eugenie Pippal-Kottnig, Lionore Regnier-Perin, Helene Roth, Lilia Skala, Rosa Weiser en Liane Zimbler, die allemaal tussen 1880 en 1920 werden geboren en die een nieuwe categorie van beroepsvrouwen lieten ontstaan.

"Zij drongen op verschillende manieren het domein der mannen binnen en wonnen de achting van hun mannelijke collega's. Er waren veel vrouwelijke architecten die het waard waren om over te schrijven, hun professionele loopbaan te onderzoeken en meer te weten te komen over hun manier van denken."

Lees hier het hele artikel van Architect@Work Brussel.

Publicatiedatum: