Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Chantal Diederix van de 'nieuwe' speler MYT Shutters:

"Met de productie van 140.000 m2 aan shutters zijn we klaar om Nederland te veroveren"

De kans is groot dat er momenteel maar weinig belletjes bij interieurprofessionals in Nederland gaan rinkelen, wanneer je ze vertelt over MYT Shutters. Maar daar zal de komende tijd verandering in komen. MYT Shutters dat in Australië al een begrip is, heeft haar pijlen op ons kikkerlandje gericht.

Er zijn al veel aanbieders van shutters, daar is brandmanager Chantal Diederix zich van bewust. Toch zijn ze bij MYT Shutters ervan overtuigd dat hun concept een gat in de markt is. "We hebben alle touwtjes zelf in handen", vertelt Chantal, waarmee ze doelt op de eigen fabrieken in China en Australië. Ook de research en development afdeling zit hier gevestigd, zodat er snel geschakeld en geïnnoveerd kan worden. "Hierdoor zijn we ook niet afhankelijk van leveranciers of derde partijen. Tevens zijn veel concurrenten van ons raamdecoratie leveranciers, maar wij zijn shutterspecialisten. Dit onderscheidt ons van de rest."


Chantal Diederix, brandmanager bij MYT Shutters.

Voor de Nederlandse markt lijkt MYT Shutters misschien een nieuwe speler, maar niets is minder waar. In 2006 startte de oprichtster Mei Dong een fabriek in China (waar haar roots liggen). Destijds werkten er een man of 20. Vandaag de dag is dit aantal gestegen naar 300 werknemers en is de fabriek uitgegroeid tot 20.000 m2. Jaarlijks wordt hier 100.000 m2 aan shutters geproduceerd. Dit jaar moet er zelfs 140.000 m2 aan shutters gefabriceerd worden.

Maar waarom is het dan juist nu tijd om de Nederlandse markt te veroveren? Dat heeft een hele praktische reden. "Australië is tot nu toe onze belangrijkste markt", legt Chantal uit, die in Nederland geboren is, maar wel in Australië op is gegroeid. "In Australië zijn shutters gebruikelijk, bijna iedereen kent wel iemand met shutters in de woning. Om ons te onderscheiden hebben we de focus op kwaliteitsverbetering gelegd. Zo hebben wij verschillende formules en productietechnieken ontwikkeld. Onze shutters staan dan ook bekent om de hoge afwerkingsniveau en kwaliteit." Met 27 patenten mag MYT Shutters zich met trots shuttersspecialist noemen.



Chantal legt uit dat shutters in Nederland als luxeproduct wordt gezien. Hierin speelt kwaliteit een grote rol. "Nu is de tijd rijp voor een nieuwe standaard in shutters op de Nederlandse markt. Er is geen enkele leverancier in Nederland met een eigen fabriek en 27 patenten; wij maken en leveren zelf onze shutters en waarborgen daarmee de kwaliteit." Dus om zowel in Australië als in Nederland te groeien, heeft het bedrijf haar fabrieken flink uitgebreid en zijn er drie productielijnen bijgekomen om aan de vraag en capaciteit te voldoen met behoud van kwaliteit. "Om deze reden zijn we nu helemaal klaar om de Nederlandse markt te veroveren", voegt Chantal toe.



Vandaar is MYT Shutters op zoek naar interieurdesigners, -architecten, woninginrichters en dealers binnen Nederland. Echter plaatst Chantal een kanttekening bij het woord 'dealers'. "Als bedrijf zijn we op zoek naar echte vakmensen. Veel dealers doen shutters erbij, maar omdat het om maatwerk producten gaat moet je wel weten wat je doet. Uiteraard werken we graag samen met woninginrichters en raamdecoratiespecialisten, en bieden ook alle nodige ondersteuning aan om samen nog succesvoller te worden in het verkopen van shutters. We gaan een spannende tijd tegemoet, maar zijn er helemaal klaar voor", besluit een gemotiveerde Chantal.

Iedereen die geïnteresseerd is in de producten van MYT Shutters kan (op afspraak) langskomen in de showroom in Naarden, waar oprichtster Mei Dong in 2009 is komen wonen. Binnen de kortste keren werd ze verliefd op het Gooi. Sinds dien is hier het kantoor en de showroom gevestigd.

Meer informatie:
MYT Shutters
Energiestraat 23-A
1411 AR Naarden
035 887 2213
hello@mytshutters.nl
www.mytshutters.nl