Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Give & Take een collectie geweven kunst

Meisterwerke haalt inspiratie uit historische schilderijen

Meisterwerke vindt haar inspiratie bij historische schilderijen van edele lieden en landschappen uit de middeleeuwen en de renaissance. Deze wordt voorzien van een decoratieve, eigentijdse tattoo die een ondefinieerbare spanning oplevert tussen verleden en heden. Deze signatuur waarbij oud en nieuw met een knipoog samenkomt zijn terug te zien in de Give & Take collectie.

Voor deze collectie liet Meisterwerke zich inspireren door de werken van de oude meester Jan Davidsz de Heem. Give & Take is gebaseerd op een weelderig boeket dat is gecreëerd door de beroemde Amsterdamse bloemstylist Menno Kroon. Dit boeket is aangevuld met bijzondere bloemen uit de werken van Jan Davidsz de Heem. De finishing touch zit hem in de met de hand geborduurde insecten die op het ambachtelijk geweven paneel zijn genaaid.



Isabelle Torrelle: “Met onze Meisterwerke ervaar ik de artistieke vrijheid om weefsels te ontwikkelen zonder beperkingen. Ik kies voor de beste materialen en technieken en bespaar niet op kwaliteit en effecten. Ik zoek de grenzen op en overschrijd ze.” De naam Give & Take is ontstaan om de symboliek van het geven en ontvangen, in de breedste zin van het woord, te duiden.



Give & Take is ontworpen, geweven en geborduurd volgens de grootse traditie van het Vlaamse ambacht in combinatie met de modernste technieken. Made in Belgium. Deze oude ambacht van het tapijt weven is uniek in Europa. Er wordt gewerkt met een getouw met vijf scherings- en vier inslagdraden, gecombineerd in 90 verschillende bindingen, in diverse kleuren en patronen. Ambacht, traditionele technieken en creativiteit zijn de elementen die bepalend zijn voor de Meisterwerke collecties.

De kunstobjecten kunnen worden uitgevoerd als (akoestische) panelen of kamerschermen, of als wandkleed. Zoals ook alle andere werken zijn de panelen en wandkleden uit de Give & Take collectie in een gelimiteerde, genummerde oplage (75 stuks) verkrijgbaar.



Isabelle Torrelle
De Belgische Isabelle Torrelle (1971) geboren te Gent, Studeerde in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. 20 jaar lang werkte zij als designer voor fabrikanten van meubelstoffen en decoratieve stoffen. In  2017 Richtte zij haar eigen bedrijf Meisterwerke op. Haar passie voor weven en borduren wilde ze tot uitdrukking laten komen in haar eigen producten waarbij ze eeuwenoude weeftechnieken met behulp van de moderne technologie combineert. De techniek is niet minder ambachtelijk. Het blijft nog altijd een mens die de machine stuurt, weeft en borduurt. Door de twee technieken van weven en borduren te combineren, is Torrelle erin geslaagd om afbeeldingen te maken die veel meer dimensie in vormen, details en kleuren krijgen dan de oude wandtapijten. Daarin zit het ‘moderne’ verschil. Elk paneel dat Torrelle maakt, wordt slechts in een genummerde, beperkte oplage uitgevoerd.

Meer informatie:
Meisterwerke
www.meisterwerke.be

Publicatiedatum: