Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EcoBirdy bracht nieuw concept naar Maison&Objet

EcoBirdy bracht op Maison&Objet Paris een nieuw concept naar de meest toonaangevende beurs ter wereld. De stand van ecoBirdy bevond zich in de Signature Sector en is volledig gemaakt van gerecycleerd of herbruikbaar materiaal. Dit weerspiegelt de centrale waarde van het merk.

"Het beste maken van onze kostbare hulpbronnen en onnodig afval vermijden". Naast de ongelijkmatig beklede, met natuurlijke lijm geassembleerde, gebroken witte posterwanden, presenteert ecoBirdy haar iconische Charlie stoel, tussen de kindercollectie: Luisa Tafel, Rhino Lamp en Kiwi Container. En de nieuwe voor M&O Lounge Collection en Tableware staan voorop.

Lounge Collectie
Frost tafel
De nieuw gelanceerde Frost Table is een slank en goed geproportioneerd meubelstuk. Het tijdloze ontwerp combineert functionaliteit en duurzaamheid.

Het tafelblad is gemaakt van interne onderdelen van afgedankte koelkasten, waarbij de transparante lades en het witte interieur op elkaar zijn afgestemd om een unieke nuance te creëren. Het kromlijnig gevormde, chromatisch etherische oppervlak heeft een ijzig palet dat doet denken aan het oorspronkelijke koeldoel van zijn bron, de gelaagde textuur herinnert aan de oorspronkelijke reikwijdte van het gerecyclede materiaal.

De metalen basis is behandeld met natuurlijke was, een oude techniek van de witsmederij om staal authentiek en ecologisch te conserveren. Elegant geharmoniseerd door de industriële expressie van de handgepolijste metalen elementen. De klassieke vier-sterren basis is ontworpen om kruiselings in te voegen, volledig demonteerbaar en eenvoudig te monteren. De afzonderlijke componenten zijn constructief vormgegeven in de
verpakking en maken compact transport en opslag mogelijk.

Frost's utilitaire ontwerp en elegante contouren passen in een verscheidenheid van interieurstijlen en meubel combinaties. Hij is verkrijgbaar in drie hoogtes: salon-, bistro- of koffietafel, en drie dessins: Glacier, Snow, Mid-Grey.

ecoBirdy omarmt het tweede leven van afgedankte huishoudelijke apparaten om een tijdloos ontwerp te creëren, een slanke tafel die zowel voorwerpen als de bijdrage aan een duurzamere toekomst in stand houdt. Frost tafel is momenteel te zien in het Design Museum Brussel, als onderdeel van de permanente tentoonstelling "Belgisch Design Belge". Een open dialoog die de relatie uitdaagt en weerspiegelt die we hebben met design en het gebruik ervan.

Richard Fauteuil en Judy Bijzettafel
Hun voortdurende onderzoek naar oplossingen voor plastic afval heeft het ontwerpersduo Vanessa Yuan en Joris Vanbriel geleid tot de creatie van een prachtige nieuwe set meubels voor volwassenen. Ze zetten huishoudelijk plastic afval om in design van hoge kwaliteit, gemaakt om lang mee te gaan en een geraffineerde look te geven aan elke omgeving.

De Richard fauteuil is verkrijgbaar in twee luxe kleuren en past universeel in elke privé en openbare ruimte. De ergonomische zitting is speciaal ontworpen voor een maximale ondersteuning van de houding en om de fauteuil geschikt te maken voor werkplekken en langdurig gebruik. De armleuningen bieden steun zonder storend te zijn, terwijl een omsluitende rugleuning de fauteuil comfortabel maakt. De twee poten van de fauteuil geven het een elegant en onderscheidend silhouet, en tegelijkertijd zijn ze gebouwd om stabiliteit en balans te geven.

De Judy bijzettafel is een uiterst veelzijdig meubelstuk, een strakke en vrolijke kleine tafel. Zijn lineaire en strak design maakt Judy perfect om gebruikt te worden als salontafel, bijzettafel, nachttafel en als krukje. Dankzij zijn moeiteloze charme past het nieuwe product van ecoBirdy perfect in elke omgeving. Als omdat het rond is zonder scherpe randen, is Judy bijzettafel geschikt voor omgevingen met kleine kinderen.

Tafelgerei
Mabo Bord
Het ecoBirdy Mabo bord ziet eruit alsof het van marmer is gemaakt, maar dat is het niet. Het is volledig gemaakt van gerecyclede plastic voedselcontainers. ecoBirdy heeft een techniek ontwikkeld waarbij het hergebruikte plastic integraal onderdeel uitmaakt van het productieproces; de authentieke kenmerken vormen op organische wijze een aderachtig patroon en creëren een aards kleurenpalet. De kleurenschema's en patronen volgen een gradiëntverloop, wat een reeks van zes zachte tonale tinten oplevert. Het resulterende servies is een stijlvolle verfraaiing van het tafelen.

De vorm van het bord, waarin esthetiek en functionaliteit samengaan, is ontworpen om aangenaam in gebruik te zijn. Een opstaande gebogen rand voorkomt dat het voedsel eraf glijdt en geeft het een ergonomisch gevoel. Het bord heeft een gladde, diepe en brede vorm en kan zowel als serveerschaal en als multifunctionele schaal worden gebruikt. De Mabo plate laat zien dat met ge-upcycled materiaal een opvallend pronkstuk kan worden gecreëerd.

Mabo Plate werd door de invloedrijke galeriehoudster Rossana Orlandi uitgekozen voor haar diner tijdens de Milan Design Week 2021 diner waarbij H.K.H. Mary, kroonprinses van Denemarken eregast was. De Italiaanse twee Michelin sterrenchefs Aimo en Nadia Moroni creëerden een exclusief menu dat paste bij de gerecyclede plastic borden.

ecoBirdy laat zien dat wanneer visie, vaardigheid en technologie op elkaar zijn afgestemd, innovatieve ideeën kunnen resulteren in mooie en duurzame designproducten.

Kinder collectie
ecoBirdy's kindercollectie laat peuters creativiteit ervaren, terwijl het bewustzijn over duurzaamheid wordt vergroot. De ontwerpers creëerden een heel systeem, van de inzameling en recycling van oud plastic speelgoed tot het ontwerp en de productie van de meubels. Een begeleidend verhalenboek en schoolprogramma zijn ontworpen om jongeren kennis te laten maken met het concept van circulair design en hen te inspireren hen te inspireren bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Alle items zijn volledig gemaakt van gerecycled plastic dat in heel Europa is ingezameld. Het gieten van de producten gebeurt in Italië waarbij een aanzienlijk deel handarbeid komt kijken. Door nauwkeurig sorteren, reinigen en malen tijdens het recyclingproces is het plastic van alle producten vrij van schadelijke chemicaliën, 100% veilig. Het gespikkelde uiterlijk van de producten is een levendige blikvanger en een herkenbaar resultaat van recycling: een bewuste keuze om afvalmateriaal er mooi uit te laten zien. Afgeronde randen en gladde zijdeachtige oppervlakken maken de meubelstukken aangenaam om aan te raken en gemakkelijk schoon te maken.

In de woorden van ecoBirdy's oprichters, Vanessa Yuan en Joris Vanbriel: "Plastic speelgoed gebruikt plastic intensiever dan andere consumptiegoederen. Ons doel is om ons ecosysteem te bevrijden van de zee van plastic afval. Omdat we innovatieve technologieën gebruiken, gemaakt voor het hergebruik van plastic, is het niet nodig om pigmenten of hars toe te voegen."

Charlie Stoel
Zachte vormen en afgeronde hoeken worden aangevuld met een groot zitoppervlak. Charlie is comfortabel, licht en stabiel, een combinatie die het voor kinderen eenvoudig maakt om te bewegen en toch onmogelijk om te vallen. Charlie is verkrijgbaar in vijf kleuren en kan zowel binnen als buiten, in privé- en openbare ruimtes worden gebruikt.

Luisa tafel
De ronde vormen en afgeronde hoeken van de Luisa tafel zijn zo ontworpen dat kinderen er comfortabel op kunnen leunen. Een vloeiende overgang van het tafelblad naar de poten maakt de tafel veilig voor peuters. Geschikt voor thuis maar ook voor scholen, kantoren en kinderhoeken buiten.

Kiwi Container
De speelse vorm van Kiwi doet denken aan de kiwi vogel, waarbij het lichaam de opbergruimte is. De snavel is afneembaar. Ontworpen om aandacht te vragen voor de bedreigde diersoort, Kiwi is een veelzijdig decor voor binnen en buiten. Door de combinatie van functionaliteit en een speelse look zal hij de aandacht trekken in huizen, scholen en openbare ruimtes.

Rhino Lamp
De ronde vormen van deze lamp doen denken aan die van een neushoorn. Dankzij de gespikkelde look werpt Rhino een zacht gloeiend licht dat een speciale sfeer brengt in kinderkamers of andere ruimtes. Dit stuk is geïnspireerd op neushoorns en wil de aandacht vestigen op duurzaamheid en op deze bedreigde diersoort.

Meer informatie:
EcoBirdy
Oudeleeuwenrui 36A
2000 Antwerpen
België
Tel: +32 3 246 46 40
joris@ecobirdy.com 
www.ecobirdy.com

Publicatiedatum: