Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nendo's vrijstaande Hexagon opbergzuilen in hotel The Florian

Onlangs opende hotel The Florian zijn deuren, een uniek hotelconcept gericht op young professionals en Urban Nomads, dicht bij de luchthaven van Amsterdam.

Gerrit Vos van studio Workshop of Wonders is de architect achter deze zeer geslaagde transformatie van een voormalig kantoorgebouw. Hij paste Collar kasten toe in de standaard kamers en vrijstaande Hexagon opbergzuilen in de suites. Beide maken deel uit van de Quodes-collectie en zijn ontworpen door de Japanse designstudio Nendo.

Waarom ben je fan van de Hexagon opbergzuilen?
"Er zijn geen andere opbergmeubelen zoals deze. Nendo is erin geslaagd een typologie te creëren die heel goed geschikt is voor vrijstaande situaties. Het is uniek: de zeshoekige vorm creëert een richtingloos object dat niet kan worden bereikt met een rechthoekige vorm.

Het zou alleen anders kunnen met een ronde vorm, maar ronde vormen zijn uiterst onpraktisch voor opslag en de Hexagon lost eigenlijk het probleem van vrijstaande, niet-richtinggebonden opslag op."

Waarom heeft u gekozen voor Hexagon in de hotelsuites?
"We hadden geen wandruimte maar alleen voldoende ruimte voor een vrijstaande unit en het unieke van Hexagon is dat het vrijstaand is en tegelijkertijd een zeer efficiënte opslagunit. Ik ken geen veelzijdige vrijstaande opslagunit die beter geschikt is voor deze situatie.

Hexagon heeft een ongelofelijke sculpturale kwaliteit maar is ook een mooi minimalistisch object dat door de manier waarop de panelen zijn gesitueerd vanuit 3 hoeken toegankelijk is."

Meer informatie:
Quodes
Bellamylaan 19
2111 CH Aerdenhout
+31 (0) 23 533 7 533
info@quodes.com
www.quodes.com

Publicatiedatum: