Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
‘Zelf spreken we al van de Gouden Driehoek'

Studio van ’t Wout opent opnieuw een flagshipstore op Kneuterdijk in Den Haag

In 2021 bestond Studio van ’t Wout, een van de eerste interieurconceptstores van het land, precies 75 jaar. Arie en Saskia Alderliesten en hun team vierden het jubileum aan de Haagse Zeestraat met een nieuwe huisstijl én speciale aandacht voor de beroemde LCW-fauteuil van Charles Eames. Die stamt namelijk uit hetzelfde geboortejaar, 1946.

En er was meer spraakmakend nieuws. In 2019 opende Van ’t Wout al de Lemaflagshipstore (Kneuterdijk 2a), 250 m2 ingericht als een inspirerend appartement. Arie: ‘Toen ik zag dat het huurpand op nummer 4 leegstond, ben ik meteen in de auto naar Milaan gestapt voor een deal met DePadova. Toen ze de foto’s van het pand zagen, gingen ze direct overstag. Het is niet het bekendste Italiaanse merk, maar wel een bedrijf met een consistente lijn iconische ontwerpen. Vooral architecten en ontwerpers roemen de eenvoud en tijdloosheid.’ Bovendien is het een label met een on-Italiaans randje: oprichters Fernando en Maddalena De Padova begonnen hun designavontuur in 1956 als importeur van Scandinavisch design. Later volgden samenwerkingen met de A-categorie van het Italiaanse design, met Achille Castiglioni, Vico Magistretti en Michele De Lucchi. Arie: ‘Maar de Scandinavische en Japanse invloeden zijn er nog altijd.

Piero Lissoni waakt als artdirector over het uitgebalanceerde handschrift en de ambachtelijke kwaliteit.’ In de geest van oprichter Maddalena vertrouwden Arie en Saskia hun intuïtie en nieuwsgierigheid. Arie: ‘Wij bieden een brede waaier aan binnen- en buitenlandse merken, de twee Italiaanse ‘vlaggenschepen’ zijn aanvullend en anders. Lifestylemerk Lema is gespecialiseerd in luxe kastensystemen en DePadova is het lichte, minimalistische buitenbeentje van het Italiaanse design. Verrassend is de doorstroom van de ene naar de andere plek. Zelf spreken we al voorzichtig van onze Gouden Driehoek. De expats die over de vloer komen, herkennen de kosmopolitische uitstraling – eigenlijk veel meer New York en Londen dan Kneuterdijk.’

Meer informatie:
DePadova                                                                                            Kneuterdijk 4, Den Haag
+31 70 209 70 10
www.Studiovantwout.nl 

Agent – LabordusAgenturen
www.labordusagenturen.nl 

Foto's Lotte van Uittert
Tekst Jack Meijers

Publicatiedatum: