Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oluce brengt de G.O. lamp opnieuw uit

Oluce breidt de collectie van designiconen uit met de heruitgave van een historische tafellamp, de G.O. ontworpen door Giuseppe Ostuni in de jaren 60.

Een object dat volledig de kenmerken belichaamt van design uit die periode, toen ontwerpers zochten naar innovatieve oplossingen die verbonden waren met de functionaliteit en eenvoud van vormen, toen de beschikbaarheid van nieuwe materialen het mogelijk maakte om objecten te bedenken die voorheen onmogelijk waren geweest en de industriële visie op design begon om objecten in massaproductie te vervaardigen.



Een lamp die, in de essentie van zijn ontwerp, uiterst actueel is, gekenmerkt door een verticale as waaruit een horizontale arm aftakt en waarop de lampenkap is gemonteerd. De arm is dus, dankzij het systeem van scharnieren, een glijdend element dat kan worden verplaatst en georiënteerd afhankelijk van specifieke behoeften.

Een familie die de stijl van het oorspronkelijke ontwerp behoudt, zoals het gebruik van de cilindrische lampenkap en het contrast tussen de materialen waarmee de verschillende elementen zijn gemaakt. De revival editie wordt versterkt door kostbare details in satijn goud, die in contrast staan met het zwarte nikkel - van de arm - en de kleuren van de voet en de lampenkap, deze laatste twee verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: zwart, scharlaken, en anodisch brons.

Het gebruik van kleur geeft energie en een frisse moderne uitstraling aan het oorspronkelijke ontwerp dat bedoeld was voor een enkele tafelversie, ontworpen voor zowel huiselijke ruimtes als voor de wereld van de projectinrichting. Deze heruitgave vult het project echter aan met een nieuwe leeslamp, ook deze wordt gekenmerkt door de mogelijkheid om de lichtbundel te herpositioneren en te oriënteren.

Bron: archiproducts.com

Publicatiedatum: