Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sander de Geus voegt Frans verlichtingsmerk aan portfolio toe

Sander de Geus voegt een nieuw merk toe aan zijn gelijknamige handelsagenturen portfolio. Het gaat hierbij om het Franse verlichtingsmerk Ombre Portée. Dit betreft een ‘verlichtingscollectie' van de beroemde Franse designer Éric de Dormael.

Éric de Dormael komt uit Frankrijk en werd bekend als beeldhouwer. Deze achtergrond zie je nog steeds duidelijk terug in zijn ontwerpen.  Zijn lampen bestaan veelal uit messing of staal en spelen met schaduwen en reflectie. Hij streeft naar het maken van verlichting als een waar kunstobject.

''De ontwerper wordt ook wel de beeldhouwer van verlichting genoemd. Het is niet moeilijk om te raden waarom, als je een blik werpt op de collectie, zie je meteen dat dit niet zomaar lampen zijn,'' vertelt Sander. ''Het zijn echt abstracte kunstwerken en dat is precies zoals je kunt verwachten van een beeldhouwer die lampen ontwerpt.''

De lampen bestaan uit meerdere, veelal hoekvormige of ronde componenten, waardoor er een subtiele wisselwerking tussen licht en schaduw ontstaat die zich uit in de vorm van een prachtig patroon op de muur of plafond.

De letterlijke Nederlandse vertaling van Ombre Portée is 'Slagschaduw'. Éric de Dormael produceerde vooralsnog vanuit zijn ‘Atelier’ in Parijs vooral zelf enkele stuks en speciaal-werk en heeft de nodige opdrachtgevers in het hogere Top-segment. Denk bijvoorbeeld aan de winkels van Louis Vuitton of Chanel. 

Met Ombre Portée is er nu een prachtige nieuwe collectie verlichting welke in kleine serie speciaal voor retailklanten op de markt gebracht wordt. Alles is 100% Handmade in het Atelier Éric de Dormael te Parijs.

Meer informatie:
De Geus Agenturen
info@degeusagenturen.nl 
www.degeusagenturen.nl 
Sander De Geus | Tel. 06-54726620

Publicatiedatum: