Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Give & Take collectie van Meisterwerke is kunst en design in één'

De ‘Give & Take’ collectie van Meisterwerke is kunst en design dat een interieur op een artistieke manier tot leven kan brengen. Deze collectie bevat naast de ambachtelijk geweven panelen een aantal bijzonder opvallende sierkussens. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

De afbeelding op de kussens zijn geïnspireerd op het bloemenboeket van de oude meester Jan Davidsz de Heem. Dit vormde de inspiratie voor Give & Take. De beroemde Amsterdamse bloemstylist Menno Kroon creëerde op basis van dit schilderij een weelderig boeket. Dit boeket is aangevuld met bijzondere bloemen uit de werken van Jan Davidsz de Heem. Het ontwerp wordt voorzien van een decoratieve, eigentijdse tattoo die een ondefinieerbare spanning oplevert tussen verleden en heden. Deze signatuur waarbij oud en nieuw met een knipoog samenkomt zien we ook terug in de Give & Take collectie.



Give & Take is ontworpen, geweven en geborduurd volgens de grootse traditie van het Vlaamse ambacht in combinatie met de modernste technieken. Made in Belgium. Deze oude ambacht van het tapijt weven is uniek in Europa. Er wordt gewerkt met een getouw met vijf scherings- en vier inslagdraden, gecombineerd in 90 verschillende bindingen, in diverse kleuren en patronen. Ambacht, traditionele technieken en creativiteit zijn de elementen die bepalend zijn voor de Meisterwerke collecties.

In het Mauritshuis vindt momenteel de expositie “in volle bloei” plaats. Voor de museumshop van het Mauritshuis wordt een speciale Museum edition verkocht. Dit kussen is verpakt in een mooie geschenkverpakking. De tentoonstelling vindt plaats van 10 februari t/m 6 juni 2022.

Meer informatie:
Meisterwerke
www.meisterwerke.be

Publicatiedatum: