Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Slimme, tijdbesparende oplossing voor plaatsen van douchevloer in nieuwbouwwoning'

Villeroy & Boch heeft speciaal voor de populaire Squaro Infinity douchevloer een project frame ontwikkeld; een slimme en tijdbesparende oplossing voor het plaatsen van een douchevloer in nieuwbouwwoningen. Het frame wordt al vroeg in het bouwtraject geplaatst, waardoor de douchevloer pas op het laatst geïnstalleerd hoeft te worden, tegelijk met het andere sanitair. Het frame bespaart niet alleen tijd, maar voorkomt ook beschadigingen aan de vloer tijdens de rest van de werkzaamheden.



Uit de praktijk
Aannemers en installateurs delen de ervaring dat douchevloeren vaak beschadigd raken tijdens de werkzaamheden in een nieuwbouwproject. Samen met een aantal partijen uit de markt heeft Villeroy & Boch daarom gezocht naar een oplossing. Het resultaat? Een frame dat vroeg in het bouwtraject wordt gemonteerd op de ruwe betonvloer, voor het aanbrengen van de cementdekvloer. De douchevloer wordt pas later in het traject geplaatst. Dit voorkomt beschadigingen aan de douchevloer tijdens de realisatie van de badkamer en het verkort de installatietijd.



Drie gangbare formaten
Het frame wordt geleverd voor drie standaard formaten douchevloeren:
- 90 x 90 cm (frame: 92 x 92 cm)
- 120 x 90 cm (frame: 122 x 92 cm)
- 140 x 90 cm (frame: 142 x 92 cm)

De Squaro Infinity douchevloer is verkrijgbaar als vlakke inbouw, met slechts een randhoogte van 40 millimeter. Door het materiaal Quaryl is de vloer duurzaam, antislip (klasse C), stootvast en schok- en krasbestendig en voelt deze prettig aan de voeten. Het poriënvrije oppervlak biedt schoonmaakgemak en optimale hygiëne.



Vier matte kleuren
Inloopdouches zijn erg populair, vanwege het luxe en ruimtelijke effect. Vaak wordt er voor een betegelde douchevloer gekozen. Echter hechten vuil en bacteriën zich snel in de voegen en worden tegels snel glad. Een douchevloer is naast veiligheid en hygiëne ook een esthetische keuze. De Squaro Infinity douchevloer is verkrijgbaar in vier matte, moderne kleuren: Stone White, Antracite, Creme en Grey.

Instructievideo


Meer informatie:

Publicatiedatum: