Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe collecties van Bela Silva voor Serax

De Portugese kunstenares Bela SIlva heeft voor Serax een nieuwe collectie ontworpen. Hoewel geboren en getogen in Lissabon, kun je aan haar eerder het predicaat ‘wereldburger’ toeschrijven. Ze studeerde in Portugal, het VK én de VS en verkende alle mogelijke kunstdisciplines. Haar werken schitterden naast die van Andy Warhol en haar tegelkunst is populair van Brazilië tot Spanje, over China terug naar Portugal. Vandaag pendelt ze tussen Brussel en Lissabon en richt ze zich hoofdzakelijk op haar eerste liefde, keramiek.

Blauw-groene kleuren komen terug in een nieuwe reeks decoratieve kommen en schalen. Bela verwerkt indrukken van andere culturen vaak in haar keramiek. De nieuwe schalen en kommen heeft ze Japanese Kimonos genoemd omdat de patronen en kleuren haar aan Japan doen denken. Het is een bijzonder optimistische reeks, een ode aan de zomer, aan picknicks op het gras, aan bloemen en blauwe lucht. Perfect om straks een vleugje lente in huis te halen.



Bela heeft zich voor haar nieuwe collecties voor Serax opnieuw laten inspireren door de natuur. "Voor de Look At Me potten heb ik mij vooral door de energie en veerkracht die er van planten uitgaat laten inspireren", vertelt ze. "Veel mensen gebruiken bloemen en planten als decoratie, maar die functie overstijgen ze. Bloemen zijn immers duidelijk aanwezig. Ze ademen, bewegen en staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Je kunt ernaar blijven kijken, toch? Vandaar de naam van de collectie: Look At Me."



Het blauw-groene glazuur dat vaker in haar artistieke werk terugkomt, creëert, in combinatie met de ruwe en natuurlijke afwerking, een bloempot met allure. Tegelijkertijd zijn de potten eenvoudig in hun geometrische vorm en herhaalde reliëf.

Meer informatie:
Serax
Gallery MR8
Rue des Francs bourgeois
75003 Paris
www.serax.com

 
 

Publicatiedatum: