Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial

Kies jij voor handmatige of elektrische zonwering?

Tegenwoordig is bijna iedere vorm van zonwering verkrijgbaar in een elektrische variant. Of je nou op zoek bent naar een terrasscherm, uitvalscherm, rolluik of een screen. Maar is de elektrische variant nou altijd beter dan handmatige zonwering? Je komt erachter in dit artikel! Zowel de voor- als de nadelen van beide opties worden besproken zodat jij de beste keuze kunt maken.

Voordelen handmatige zonwering
Het grootste voordeel van handmatige zonwering is dat het de goedkoopste optie is. Voor een relatief lage prijs heb je al een prachtig zonnescherm van hoge kwaliteit. Een zonnescherm met handmatige bediening is daarbij heel eenvoudig te monteren. Je hoeft geen gat in de muur te boren voor bedrading. Hierdoor kun je de zonwering ook prima zelf ophangen. Dat scheelt weer montagekosten.

Nadelen handmatige zonwering
Je kunt een handmatig zonnescherm niet op afstand bedienen en moet altijd zelf de handen uit de mouwen steken als het zonnetje tevoorschijn komt. Door de verbeterde technieken hoeft deze bediening niet heel zwaar te zijn. Toch kan het mechanische systeem na verloop van tijd flink belast worden en de soepelheid verliezen. Je loopt daarnaast het risico dat je het zonnescherm te ver uitrolt of juist te strak oprolt. Dit is zeker op lange termijn niet goed voor de kwaliteit en levensduur van het product.

Voordelen elektrische zonwering
Het grootste voordeel van een elektrisch zonnescherm is het gebruiksgemak. Je kunt de zonwering bedienen met een afstandsbediening of een bedieningspaneel. Lichamelijke inspanning is niet meer nodig. Er zijn zelfs zonneschermen verkrijgbaar met een ingebouwde zon- en windsensor. Het scherm kan dus zelf op het juiste moment inklappen en uitklappen. Daarnaast zijn duurzame zonneschermen op zonne-energie nog een hele interessante optie. Dit is een milieuvriendelijk alternatief voor een standaard elektrisch zonnescherm. Omdat het voor 100% op zonne-energie werkt, bespaar je bovendien op de energiekosten.

Nadelen elektrische zonwering
Elektrische zonneschermen en screens zijn duurder dan zonwering met handmatige bediening. Ook is het een stuk lastiger om de zonwering te monteren. Er moet een gat worden geboord voor de bedrading en aansluiting op stroom. Kies je voor solar zonwering? Dan is het elektrische scherm draadloos en kun je het wel gemakkelijk zelf monteren.

Conclusie: handmatig of elektrisch zonnescherm?
Welke optie de beste keuze is voor jouw woning of bedrijfspand, is helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Het is wel duidelijk dat gebruiksvriendelijke zonneschermen met afstandsbediening steeds populairder worden. Zeker nu er ook een duurzaam alternatief is dat werkt op zonne-energie.

Publicatiedatum: