Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Innovaties van Duravit maken lenteschoonmaak gemakkelijker'

'De lente staat voor de deur. Voor velen is dit de ideale gelegenheid om hun badkamer een nieuwe glans te geven: veel mensen doen aan het begin van de lente een grote schoonmaak', schrijft Duravit in een persbericht.

Innovaties zoals de HygieneFlush spoelingstechnologie van Duravit maken dat mogelijk. Gecombineerd met antibacteriële eigenschappen, bieden ze maximale hygiëne voor de perfecte feel-good ervaring in de badkamer.

Innovatieve spoeltechniek zorgt voor maximale hygiëne
Vooral de randen van toiletten worden probleemzones en moeten vaak moeizaam worden schoongemaakt. Dat is niet zo bij WC's met HygieneFlush spoeltechniek van Duravit. Hier stroomt het water gelijktijdig door twee openingen. Hierdoor ontstaat een draaikolk die de hele binnenkant van het toilet krachtig doorspoelt en optimaal reinigt. Onafhankelijke tests bevestigen de doeltreffendheid van deze technologie. 

Open spoelrand wordt een kiemvrije zone
Om de ophoping van vuil, kalk en ziektekiemen verder te elimineren is er de Duravit Rimless® spoeltechniek. Omdat het water eerst in een cirkel langs de open, gemakkelijk toegankelijke rand loopt alvorens het volledige binnenoppervlak weg te spoelen, zijn deze toiletten gemakkelijk schoon te houden.

Keramisch glazuur remt bacteriële groei met 99,9 procent
Innovatieve Duravit spoeltechnieken in combinatie met het keramische HygieneGlaze bieden de best mogelijke hygiëne. Het antibacteriële glazuur wordt permanent ingebakken in de binnenkant van het toilet of urinoir, tot aan de rand - met andere woorden, precies daar waar colibacteriën bijzonder veel voorkomen.

Al na zes uur is 90 procent van de bacteriën gedood, en binnen 24 uur 99,9 procent. Het Instituut voor Hygiëne en Volksgezondheid van de Universiteit van Bonn bevestigt de efficiënte werking van HygieneGlaze: het speciale glazuur heeft een toxische werking op bacteriën en ziektekiemen, waardoor hun groei wordt geremd. Het antibacteriële keramiek is beschikbaar voor Duravit WC's en urinoirs.

WonderGliss laat vuil er gewoon afrollen
Een andere garantie voor schoon badkamerkeramiek is de WonderGliss coating. Wastafels of toiletten zijn zo zeer gemakkelijk schoon te maken. Vuil en kalk kunnen geen vat krijgen op het gladde keramische glazuur en lopen met het water weg. Eventuele resten kunnen met een zachte doek worden verwijderd.

Tip voor het schoonmaken van de badkamer: gebruik katoen in plaats van microvezel: In het algemeen is een zachte katoenen doek het beste om de badkamer schoon te maken; microvezeldoeken daarentegen kunnen krassen maken op het keramiek. Een mild schoonmaakmiddel op basis van citroen, dat je een paar uur laat inwerken, verwijdert vuil op doeltreffende wijze. Schuimende reinigers hebben het voordeel dat ze langer aan gladde en verticale oppervlakken blijven kleven dan vloeibare reinigers.

Meer informatie:
Duravit
www.duravit.nl  

Publicatiedatum: