Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie nieuwe aardekleuren voor lamp Pleat

Ontwerpers Wiebe Boonstra, Martijn Hoogendijk en Marc van Nederpelt van DUM Office bedachten met Pleat een licht ontwerp. Een klassieke plooi met elegante afmetingen inspireerde een reeks hang- en vloerlampen met stoffen kappen. Het ontwerp van Pleat is geïnspireerd op de techniek van het plooien, een traditionele techniek in de mode die aan het verdwijnen is maar gelukkig nog steeds aanwezig is in Nederland.

Met de hand
Plooi is met de hand gemaakt. De vorm van de lamp wordt bepaald door de plooien en de schuine stalen ring die aan de binnenzijde aan losse draden is opgehangen. Voor het ontwerp van de Pleat was het logisch om naar mode te kijken. De hoepelrok vormde de juiste uitgangspunten voor het ontwerp, vooral de 18e-eeuwse damesrok. De schuine ring waaiert de stof wijd uit, die door de spanning van de stof weer taps toeloopt. Het is een soort omgekeerde taille.

Voeg warmte toe aan je kamer met Pleat
Pleat wordt geleverd in een serie hang- en staande lampen met kappen van polyester textiel. Een ideale collectie om wat warmte toe te voegen aan een ruimte. De serie is verkrijgbaar in twee verschillende maten met een diameter van 50 en 75 centimeter. Plooi maakt sinds 2009 deel uit van de Hollands Licht collectie in wit en antraciet. Recent zijn daar de kleuren diepgroen, kaneelbruin en zandtaupe aan toegevoegd.

Meer informatie:
Hollands Licht
www.hollandslicht.eu

Publicatiedatum: