Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
''Belangrijk omdat we hiermee onze leidende positie verstevigen''

Best Wool zet grote stap naar circulaire toekomst

De natuur is de inspiratiebron voor Best Wool. De perfectie ervan is even schitterend als kwetsbaar en verdient alle bescherming. Daarom maakt Best Wool zich sterk voor een duurzame en circulaire toekomst. Wij nemen onze verantwoordelijkheid op dit gebied bijzonder serieus met als doel het behoud van de natuur en het creëren van een gezonde en comfortabele leefomgeving. 

''Als toonaangevende producent hebben we samen met Niaga® (omgekeerd gespeld: “Again”) een nieuw productieproces ontwikkeld. De toegepaste technologie maakt het mogelijk om de polyester rug van de wollen toplaag te scheiden, zodat beide componenten als grondstof hergebruikt kunnen worden. Deze technologie voldoet aan alle denkbare gebruikseisen en zal wordt toegepast op onze nieuwe generatie tapijt en vloerkleden. Hiermee geven we inhoud aan onze ambitie om volledig circulair te kunnen produceren.''

''Om circulair tapijt en vloerkleden in eigen huis te kunnen produceren zijn wij inmiddels gestart met de ontwikkeling van een vijf meter brede productielijn. Net als onze kantoren en huidige productiefaciliteit zal deze draaien op zonne-energie. Eenmaal operationeel zetten we de volgende stap in de vorm van een ontkoppelingslijn zodat we ook het scheiden van tapijtrug en wollen toplaag volledig in eigen huis kunnen uitvoeren. Een belangrijke stap waarmee we onze leidende positie verder verstevigen.''

Yvar Monasch, CEO van Best Wool ziet de innovatieve ontwikkeling als cruciaal: “We beschouwen schone en milieubewuste productiemethoden als de beste manier om toekomstgericht te werken. Dat is enorm belangrijk voor het welzijn van onze medewerkers, de omgeving waarin we opereren en de wereldwijde klimaatopgave van onze generatie. Het is onze ambitie om in 2030 een autoriteit te zijn op het gebied van circulaire vloerbekleding”.

Best Wool werkt samen met Niaga® voor de implementatie van de nieuwe technologie en het recyclingproces
“Deze samenwerking, waarin Best Wool de Niaga® technologie als eerste in Nederland grootschalig gaat toepassen is een enorme en moedige stap voorwaarts voor de duurzaamheid van de sector”, onderstreept Kelly Hall, Managing Director Niaga®.

Matthys Group leidt de engineering en de bouw van de nieuwe machines samen met Lacom die de lamineertechnologie zal leveren. De langdurige relatie met de Rabobank heeft geleid tot een uniek financieringsmodel voor de benodigde investeringen in de circulaire toekomst van Best Wool.

De nieuwe productiefaciliteit is een RVO-samenwerking waarin Best Wool haar krachten bundelt om een duurzaam en sterk circulair businessmodel te creëren. De RVO heeft als doel het ondernemerschap te faciliteren, samenwerkingen te verbeteren en posities te versterken. Daarbij ondersteunt de RVO nationale en internationale ambities met betrekking tot financiering, netwerken, expertise en naleving van wet- en regelgeving.

De nieuwe productielijn zal worden ondergebracht in de huidige productiefaciliteit waarvoor de grondstofopslag verhuist naar een nieuw magazijn dat wordt gebouwd naast de huidige productielocatie. Bouwbedrijf Fried van de Laar, die ook de uitbreiding in 2015 heeft gerealiseerd, verzorgt de nieuwbouw. Het nieuwe magazijn zal in februari 2022 worden opgeleverd. Installatie van de machine volgt eind 2022 zodat de nieuwe productiefaciliteit begin 2023 operationeel is.

Meer informatie:
Best Wool
www.monaschbybestwool.com 

Publicatiedatum: