Steeds meer huishoudens koken op inductie. Belangrijk pluspunt hiervan is dat je geen aardgas verbruikt dat leidt tot vermindering van CO2-uitstoot bij gebruik van groene stroom. Daarnaast is het veiliger omdat je bij aardgas een vlam hebt en per ongeluk het gas aan kan laten staan. Tevens is inductie de zuinigste vorm van koken: het energieverlies is 10 tot 20 procent terwijl dit bij koken op aardgas 40 tot zelfs 50 procent is.
Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat Puru van Bora de beste inductiekookplaat is. Puru heeft een geïntegreerde afzuiging, vier kookzones en een boostfunctie. De temperatuur is per kookzone in te stellen met behulp van een slider. De Bora Puru heeft geen flexzone. Deze inductiekookplaat is getest op recirculatiestand.
De afzuiging en het kookveld zijn volledig vlak met het werkblad ingebouwd. De belijning, met zijn onopvallende maar toch elegante look, zorgt ervoor dat dit systeem past in elk modern keukenontwerp. In de stand-bystand is het bedieningspaneel zo goed als onzichtbaar en als het systeem actief is, zorgt de intelligente verlichting dat alleen het essentiële zichtbaar is.
Bron: Consumentenbond