Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

'Avondklok 22.00 uur ook voor winkels positief'

De coronapersconferentie betekent een volgende versoepelingsmaatregel voor de winkels. Winkels kunnen weer hun normale openingstijden hanteren en moeten ook uiterlijk 22.00 uur sluiten.


Een blik in de The Mall of The Netherlands.

Snel naar veilige, normale situatie
De retail wil net als alle iedereen graag zo snel mogelijk terug naar een veilige, maar normale situatie. Dit is een goede volgende stap op weg naar open winkels zonder beperkingen.

Lockdown compensatie nodig
Het aanpakken van de coronacrisis doen we met z’n allen, maar de retail moest daarvoor wel verplicht de winkels sluiten tijdens vier hele belangrijke weken. De rekening voor de lockdown ligt nu bijna volledig bij de winkels.

Voor de financiële consequenties van dit overheidsbeleid is een eerlijke compensatie nodig en daarvoor heeft INretail een voorstel gedaan. Uit een actuele peiling van INretail onder 850 retailers blijkt namelijk dat de meeste ondernemers geen steun krijgen op basis van de geldende criteria. Maar 13% komt in het vierde kwartaal van 2021 in aanmerking voor TVL en maar 19% voor NOW. Dit terwijl een 82% van de ondernemers in de lockdown periode een omzet verlies leed van 20% of hoger.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven