Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Occhio zet Tohru in de Schreiberei in juiste licht

Tohru Nakamura en Marc Uebelherr zochten doelbewust naar iets dat nog niet bestond. Voor hun nieuwe restaurant vonden ze wat zij zochten in het oudste gemeenschapscentrum van München aan de Burgstraße 5, genaamd 'Schreiberei'. De ideale plek voor een buitengewoon concept, zowel culinair als conceptueel. Het was een grote uitdaging voor de architecten van hildmannwilke uit München, die een spannend ruimtelijk concept en, in samenwerking met Occhio, een harmonieuze lichtinstallatie ontwierpen. In nauwe samenwerking heeft het creatieve team een decor weten te creëren waarin het eten zelf de enige hoofdrolspeler is.



De binnenkomst van de gast is al geënsceneerd: via de zogenaamde 'ladder naar de hemel' bereikt men de eerste verdieping, waar men achter een goud reflecterende, ronde deur de keuken en daarmee tot de schatkamer van 'Tohru' kan zien. Zoals alle muuropeningen, doorgangen en ramen wordt ook deze opening afgesloten met een gordijn van zware stof. Een zowel stilistisch als noodzakelijk element om samen met het tapijt de akoestiek zo aangenaam en discreet mogelijk te maken. De twee eetzalen, de ene in een gedurfd oranje de en de andere in een rijke smaragdgroene kleur, zijn voorzien van nauwkeurig en zorgvuldig gepositioneerde groepen tafels, evenals een aantal speciaal ontworpen meubelen.



Dit is waar Occhio om de hoek komt kijken. Met als bedoeling een zo huiselijk mogelijke sfeer te scheppen, werd voor elke tafelschikking een aparte kleine leefruimte gecreëerd, waar het licht als een stolp over de tafel valt. De verlichting is volledig gericht op de borden, terwijl de omringende architectuur slechts wordt verlicht door een subtiele gloed als gevolg van het opzettelijk afzien van algemene verlichting. De perfect verlichte tafel wordt het toneel van het bord waarop het gerecht kunstig wordt geënsceneerd door de Sento sospeso pendelarmatuur. Hij kan de tafel nauwkeurig belichten en het gerecht benadrukken met zijn flexibele glazen inzetstukken. Maar dat is niet alles. Sento sospeso functioneert als een toneellicht: met gebarencontrole kan aan de presentatie van de lekkernijen extra situationele nadruk worden gegeven door middel van georkestreerde handbewegingen. "Het juiste licht is essentieel voor de sfeer en een essentiële bouwsteen voor de totale compositie in ons restaurant. Daarom ben ik erg blij dat we hier kunnen rekenen op Occhio, die onze ideeën perfect heeft uitgevoerd", aldus Tohru Nakamura.

Rekening houdend met de historische monumenten, werd de installatie van afzonderlijke stopcontacten nauwkeurig met lasers uitgemeten volgens het tafelplan. De zwenkbare spots Più alto, die afzonderlijke objecten in het restaurant accentueren, waren ideaal voor dit doel.

Alle armaturen werden gekozen in overeenstemming met de basiskleur van de ruimte en steeds met het oog op een zo goed mogelijke integratie: Zo werd voor de pendelarmaturen in de grote zaal gekozen voor rosé goud en in de aangrenzende zaal voor brons, passend bij het totaalconcept. De spots aan de wanden zijn uniform uitgevoerd in matzwart met telkens bijpassende ringranden. In de sanitaire ruimtes werd gekozen voor de wandspiegelarmatuur Mito sfera.

Zo komen vele cirkels rond in 'Tohru'. Alle medewerkers vonden al snel een coherente aanpak van het project die aansloot bij het begrip van het bijzondere en de hoge eis van uitmuntendheid. "Wij zijn er trots op dat wij Occhio als partner hebben die vanaf het begin op onze golflengte heeft gezeten en ons deskundig, creatief en met grote betrokkenheid ondersteunt bij het realiseren van onze visies", verklaart Marc Uebelherr. Maar het is ook de visionaire mentaliteit en de moed om te verkennen die de gemene deler vormden. Het gaat immers niet alleen om de verkoop van een product, maar ook om de kwaliteit van de ervaring, of het nu gaat om lekker eten of goed design en goed licht. Het is juist op dit gebied dat de filosofie van Occhio tot uiting komt met haar missie rond de cultuur van het licht. En bij 'Tohru in de Schreiberei"', lijkt het erop, dat dit is meegekomen voor de rit.

Meer informatie:
Occhio
www.occhio.de

Publicatiedatum: