Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

The World Around: baanbrekende architectuur- en designprojecten van het afgelopen jaar

Derde editie van jaarlijkse architectuur- en designconferentie opent op 5 februari in samenwerking met Het Nieuwe Instituut en het Solomon R. Guggenheim Museum.

Het in New York gevestigde architectuur- en designplatform The World Around keert terug met de derde editie van hun jaarlijkse conferentie op het gebied van hedendaagse architectuur en design. Samen met het Solomon R. Guggenheim Museum host Het Nieuwe Instituut in Rotterdam in 2022 dit internationale evenement waarbij tientallen baanbrekende en debatbepalende projecten uit de ontwerpwereld worden gepresenteerd.

Op 5 februari start de conferentie met een online en fysiek programma vanuit het Guggenheim. Onder meer Pritzker Prize-winnaar Tadao Ando, kunstenaar Himali Singh Soin, architect Lesley Lokko, kunstenaar Amie Siegel, schrijver Amitav Ghosh, ontwerpbureau Formafantasma en architectenbureau MVRDV zijn onderdeel van de vooraanstaande line-up. Online is de conferentie via een livestream gratis te bekijken.  

Op 11 juni organiseert The World Around, als onderdeel van de Rotterdam Architectuur Maand, een tweede live conferentie in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Meer informatie over de ticketverkoop, het programma en de sprekers van dit specifieke evenement volgt later dit jaar.

Veelzijdig podium voor urgente vraagstukken
The World Around biedt jaarlijks een podium aan designers, kunstenaars en architecten van over de hele wereld die hun huidige en toekomstige ontwerpprojecten presenteren. Urgente internationale kwesties als klimaatverandering, raciale en sociale gelijkheid, ecologie, digitale technologie en de rechten van inheemse volkeren komen hierbij uitvoerig aan bod. De sprekers presenteren hun projecten op 5 februari zowel fysiek vanuit het Guggenheim in New York als digitaal vanuit de rest van de wereld. Onder meer ontwerpers uit Tokyo, Beijing, Rosario, Brazilië, Milaan, Zürich en Barcelona zijn onderdeel van de internationale programmering.

Drie verschillende sessies
De conferentie in het Guggenheim zal worden verdeeld in drie verschillende sessies waarbij de focus wordt gelegd op de rol van hedendaagse, ruimtelijke, sociale en digitale ontwerpen in relatie tot mondiale vraagstukken. Tijdens de eerste sessie wordt er teruggeblikt op projecten die het afgelopen jaar voor fundamentele veranderingen hebben gezorgd. De tweede sessie richt zich op hoe het in beeld brengen van de netwerken en processen achter materialen nieuwe planetaire denkbeelden kan creëren en actie en zichtbaarheid kan genereren voor ingewikkelde kwesties. In de derde en laatste sessie wordt onderzocht hoe de houding ten opzichte van ecologisch behoud en monumenten het afgelopen jaar is veranderd. Gedurende de sessies krijgen zowel de online deelnemers als de fysieke aanwezigen uitvoerig de kans om vragen te stellen.

Meer informatie:
Het Nieuwe Instituut
www.hetnieuweinstituut.nl 

Publicatiedatum: