Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Relaunch van stoel uit 1954 door Thonet

Gebogen gelamineerd hout was in de jaren 50 een motor van innovatie voor designers, die zich lieten inspireren door deze nieuwe vorm van organisch ontwerpen. Hun meubels gaven interieurs een lichte, speelse touch. Dit geldt ook voor stoel S 661, een ontwerp van Günter Eberle voor Thonet.

Tijdens de designtentoonstelling Triënnale in Milaan in 1954 werd het plastische ontwerp met zijn elegant gebogen zitschaal van gelamineerd hout onderscheiden met een zilveren medaille. In datzelfde jaar ontving het ook de prijs ‘Die gute Industrieform’. Zijn veelzijdigheid en efficiënt materiaalgebruik maakt de S 661 tot een tijdloos model, dat nu verkrijgbaar is in een beuken, eiken of walnoten uitvoering met een slank frame van stalen buis.Relaunch S 661 
Met de relaunch van de S 661 brengt Thonet een ontwerp van Günther Eberle uit het begin van de jaren 50 opnieuw op de markt. De stoel is verkrijgbaar in tal van houtsoorten en kleurstellingen. Dit maakt hem tot een echte allrounder die geschikt is voor eetruimten en keukens, woonkamers en thuiswerkplekken, maar ook voor openbare ruimten als restaurants of wachtkamers. De zitschaal van gebogen gelamineerd hout ademt de schoonheid van het natuurlijke materiaal: elegant walnoot, warm eiken, beuken naturel en beuken gebeitst in roestrood, olijfgroen of zwart. Het frame van stalen buis is naar keuze verkrijgbaar in een verchroomde en in een wit of zwart gepoedercoate uitvoering. De houtnerven en zachte rondingen verlenen de S 661 ondanks zijn sobere vormgeving en minimale materiaalgebruik een huiselijke uitstraling en maken hem tot een eyecatcher in elke ruimte.Meer informatie:
Thonet
www.thonet.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven