Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Heimtextil Summer Special: 21 tot 24 juni

Heimtextil zal als eenmalige zomerspecial plaatsvinden van 21 tot 24 juni 2022, parallel aan het beursduo Techtextil en Texprocess. De beslissing om dit jaar een zomereditie te houden is het resultaat van een positieve stemming vanuit de huis- en contracttextielbranche, die dit jaar snakt naar een herstart van persoonlijke zakelijke ontmoetingen. Exposanten en inkopers zullen bovendien kunnen profiteren van waardevolle synergie-effecten tussen de drie internationale beursformaten.

Duidelijke instemming van exposanten en branchegenoten: Heimtextil, de toonaangevende internationale vakbeurs voor woning- en contracttextiel, wordt als eenmalige zomerspecial gehouden van 21 tot en met 24 juni - gelijktijdig met Techtextil en Texprocess, de respectievelijke toonaangevende vakbeurzen voor technisch textiel en non-wovens en voor de verwerking van textiel en flexibele materialen.
"Het is geweldig om te zien hoe groot het vertrouwen van onze exposanten in ons is, zelfs na meer dan twee jaar van de pandemie. De resultaten van de stemming en de eerste bevestigingen van deelname tonen dat aan: De behoefte om voor het einde van dit jaar eindelijk terug te keren naar persoonlijke zakelijke ontmoetingen en nieuwe wereldwijde contacten in face-to-face-uitwisselingen is even sterk als altijd - ook al zal de reünie dit jaar in een andere setting plaatsvinden dan gebruikelijk", zegt Olaf Schmidt, Vice President Textiles & Textile Technologies, verheugd over de positieve respons.
De eerste fabrikanten en merken hebben hun deelname al bevestigd - waaronder exposanten die al lang op Heimtextil aanwezig zijn, zoals de Jover Group, de Lenzing Group en Hohmann Weberei:
"Vanuit ons oogpunt is het een goede beslissing om Heimtextil dit jaar naar de zomer te verplaatsen. Wij hebben een platform nodig om onze nieuwe producten aan de markt te presenteren. De industrie heeft behoefte om elkaar weer te zien, een persoonlijke relatie is belangrijk. We hopen dat de situatie deze zomer exposanten en bezoekers in staat zal stellen om vrij te reizen en dat de beurs het begin zal zijn van een terugkeer naar de normaliteit," zegt Francisco Jover Pastor, CEO van de Jover Group.

"Het betekent veel voor ons dat Heimtextil 2022 gehouden zal worden als onderdeel van de Summer Special. In juni zullen we eindelijk weer persoonlijk contact kunnen leggen met de wereldwijde handel op een centrale locatie en live laten zien wat er mogelijk is met Tencel lyocell en modale vezels voor de interieursector. Vooral voor woningtextiel is het erg belangrijk om de producten te zien en aan te raken. We verheugen ons op veel nieuwe contacten en op het weerzien met oude klanten en partners op Heimtextil 2022 deze zomer," aldus Ebru Bayramoğlu, Hoofd Global Business Development bij de Lenzing Group.

"We zijn positief over de zomerdatum en zullen deelnemen met dezelfde standplanning voor juni als was gepland voor het januari-evenement," kondigt Martin Buchta, CEO van Hohmann Weberei, aan.

Synergie-effecten door parallellisme met Techtextil/Texprocess
Dankzij het parallellisme van de drie vakbeurzen kunnen nationale en internationale inkopers voor het eerst kennismaken met wereldwijde trends en innovaties langs grote delen van de textielwaardeketen gebundeld op één plaats - te beginnen met vezels en garens, via functioneel textiel, textieltechnologieën en productie- en afwerkingsprocessen, tot het eindproduct voor textielinterieurs en recycling.

"De nabijheid van Techtextil en Texprocess biedt Heimtextil inkopers spannende nieuwe perspectieven op innovatieve functionaliteiten van technisch textiel of ook nonwovens, evenals verwerkingstechnologieën voor de woningtextielindustrie. Door deze synergieën creëren we extra stimulansen om nationale en internationale inkopers aan te trekken voor de herlancering van Heimtextil in de zomer," legt Schmidt uit.

De gelijktijdige aanwezigheid van detailhandelaren, binnenhuisarchitecten, textielingenieurs, architecten, materiaalexperts uit onderzoek en ontwikkeling en specialisten op het gebied van machines en technologie biedt exposanten op alle drie de beurzen bovendien de unieke mogelijkheid om door middel van cross-networking zakelijke contacten te leggen in geheel nieuwe constellaties.

Techtextil / Texprocess
Techtextil bestrijkt het gehele spectrum van technisch textiel, functioneel confectietextiel en textieltechnologieën. De toonaangevende internationale vakbeurs biedt een overzicht van de nieuwste toepassingen van hightech textiel om producten lichter, functioneler en duurzamer te maken. Parallel presenteren internationale exposanten op Texprocess de nieuwste machines, apparatuur, processen en diensten voor kledingproductie en textiel en flexibele materialen. De toonaangevende internationale vakbeurs laat zien hoe technisch textiel, kledingstoffen en flexibele materialen nog efficiënter en duurzamer kunnen worden verwerkt. Als hybride evenementen zullen beide beurzen worden aangevuld met extra digitale aanbiedingen voor exposanten en bezoekers.

De Heimtextil Summer Special vindt plaats als een puur fysiek evenement.
De Heimtextil Summer Special wordt samen met Techtextil en Texprocess gehouden van 21 t/m 24 juni 2022.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven