Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waarom je voortaan je overgebleven verf inlevert

Afgelopen twee jaar waren de krantenkoppen het unaniem met elkaar eens: Nederlanders hebben meer en meer interesse in duurzaamheid én zijn door de pandemie massaal aan het klussen geslagen. Maar, gaan deze twee trends ook hand in hand?

Wellicht herken je dit wel: je hebt een muur geschilderd en houdt redelijk wat verf over. Wie weet komt het nog een keer van pas, dus hup in de kast ermee. Uit recent onderzoek van AkzoNobel naar verfgebruik onder Nederlandse eigenaren van (huur)huizen, uitgevoerd door Markteffect onder 1.053 respondenten boven de 18 jaar in november 2021, blijkt dat we in Nederland gemiddeld 3,5 blikken oude verf in huis hebben staan. We bewaren het voor een volgende klus, maar vaak komt die niet. Sikkens roept daarom heel Nederland op om deze verfrestanten in te leveren.



Geef je overgebleven verf een tweede leven
Bijna de helft van de ondervraagde huishoudens weet niet wat de gevolgen zijn van verf door de gootsteen spoelen. Verf belandt soms in het riool of vaker wordt het verbrand, allebei schadelijk voor mens en milieu. Het bewaren van verf kan daarnaast zorgen voor uitgedroogde of beschimmelde verfresten. Deze oude verfrestanten kunnen bij de milieustraat enkel worden verbrand. Door tijdig jouw overgebleven verf in te leveren bij een inzamelpunt van klein chemisch afval (kca), zorg je ervoor dat verfafval minder milieubelastend is en dat je verfrestanten mogelijk een tweede leven krijgen. Sommige verfsoorten kunnen namelijk worden gerecycled. Het zuinig hergebruiken van verfresten is cruciaal in een wereld waarin grondstoffen steeds schaarser worden.



Gerecyclede verf
Het onderzoek geeft aan dat ruim driekwart van de huishoudens bereid is om verf voortaan naar de milieustraat te brengen nu ze weten dat het kan worden gerecycled. Daarom de oproep aan heel Nederland om overgebleven verf tijdig naar de milieustraat te brengen, zodat het merk van een deel nieuwe verf kan maken. De nieuwe, gerecyclede verf schenkt Sikkens voor een gedeelte aan het Ronald McDonald Kinderfonds, bedoeld voor een opknapbeurt van de Ronald McDonald Huizen. Het vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds, het Boshuus in Arnhem, wordt het eerste project.



Meer informatie:
Sikkens
www.sikkens.nl

AkzoNobel
www.akzonobel.nl

Publicatiedatum: