Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tarkett lanceert 100% recyclebare collecties

Tarkett, internationale speler op het gebied van innovatieve vloeroplossingen, voegt de DESSO AirMaster Savera- en Savera Shade-tapijtplankcollecties toe aan het DESSO AirMaster-assortiment. Een betere binnenluchtkwaliteit op kantoor en de gezondheid van medewerkers staat bij deze collectie op de eerste plaats.

In 2021 heeft Tarkett onderzoek uitgevoerd naar de werkplek onder 2800 kantoormedewerkers in 14 landen, waaronder Nederland. De binnenluchtkwaliteit op kantoren werd als grootste zorg gemarkeerd. De DESSO AirMaster Savera en Savera Shade-collecties bieden een duurzame manier om de hoeveelheid schadelijke fijnstof aanzienlijk te verminderen en verbeteren daarmee de luchtkwaliteit op de werkplek.



"DESSO AirMaster is uitgegroeid tot een verzameling van diverse collecties, met DESSO AirMaster Savera en Savera Shade als meest recente toevoegingen. DESSO AirMaster is een duurzame oplossing die voldoet aan de wensen, verbeterde binnenluchtkwaliteit en gezonde (werk-)omgeving, van werknemersā€¯, aldus Anette Timmer, Marketing Director Workplace, Hospitality & Leisure bij Tarkett EMEA.

Bewezen technologie voor schone lucht
De AirMaster-technologie heeft zich bewezen op talloze werkplekken en tijdens veeleisende laboratoriumtests. DESSO AirMaster is vier keer effectiever in het opvangen en vasthouden van fijnstof dan standaard tapijten, en acht keer effectiever in vergelijking met vlakke vloeren.

Bovendien werd ook het onafhankelijke GUI Gold-label toegekend aan DESSO AirMaster op basis van het gemiddelde van herhaalde tests, waarin door metingen is vastgesteld dat DESSO AirMaster op uitstekende wijze fijnstof opneemt en vasthoudt. Uit sommige testen bleek DESSO AirMaster zelfs twintigmaal effectiever in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan vlakke vloeren. Het Gold Plus-label is toegekend voor de zeer goede prestaties ten opzichte van de volgende drie testcriteria:

  • Geschiktheid voor mensen met een allergie
  • Sterk vermogen tot binding van fijnstof
  • Geringe uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS)

Een creatieve en duurzame oplossing
DESSO AirMaster Savera en Savera Shade worden standaard geleverd in plankformaat, een primeur voor het AirMaster-assortiment. De collectie bestaat uit zes effen kleuren en zes overgangskleuren die perfect gecombineerd kunnen worden.

Bovendien zijn de collecties goed voor mens en planeet. DESSO AirMaster Savera en Savera Shade zijn ontworpen in lijn met de Tarkett Human-Conscious Design-aanpak en daarbij ook een duurzame oplossing. De collecties zijn volledig recyclebaar in het tapijtrecyclingcentrum van Tarkett, Cradle to Cradle Silver Level-gecertificeerd en gemaakt van 100% geregenereerd ECONYL-garen met een recyclebare DESSO EcoBase-rug.

Meer informatie:
Tarkett
www.tarkett.nl

Publicatiedatum: