Gestegen energieprijzen zorgt voor meer vraag naar led verlichting

De energieprijzen bereiken momenteel ongekende hoogtes en het lijkt erop dat het einde van die stijging nog niet onmiddellijk in zicht is. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen zich zorgen maken over hun energiefactuur en er alles aan doen om zoveel mogelijk energie te besparen. Gelukkig is er veel wat we zelf kunnen doen om die stijging tot op zekere hoogte het hoofd te bieden en de meerprijs te beperken. Bewuster omgaan met energie is meer dan ooit aan de orde. We geven alvast enkele tips, zoals het gebruik van led verlichting, die niet alleen een besparing op de factuur betekenen, maar ook nog eens goed zijn voor het milieu.

Energiezuiniger leven met enkele kleine aanpassingen
Energie hebben we nodig, daar kunnen we helaas niet omheen. Verwarming, verlichting, tal van elektrische apparaten, we kunnen niet zonder, maar we kunnen er wel voor zorgen dat ze een minder groot aandeel uit ons budget nemen. Het is dus niet zo vreemd dat al veel mensen zoeken naar oplossingen. Zoals gezegd door het overgaan naar led verlichting maar ook door bewuster om te gaan met energie.

Bewuster omgaan met energie
Energie verbruiken gaat vaak onbewust en net daar schuilt het gevaar in van een torenhoge afrekening door de stijgende prijzen. Hoe vaak brandt niet doorheen het hele huis de verlichting, ook in kamers die op dat moment niet gebruikt worden? Hoeveel toestellen blijven niet een leven lang in standby modus staan? Hebben we er onszelf al niet op betrapt dat het toch wel warmer is in huis dan eigenlijk nodig? Het lijkt op zich allemaal vrij onschuldig en misschien heb je wel het idee dat dit het verschil niet zal maken, maar dat doet het wel degelijk en het is niet eens zo moeilijk om dit gedrag aan te passen. Gebruik enkel de energie die je op dat moment echt nodig hebt en dit zal effectief een groot verschil in verbruik opleveren.

Kiezen voor energiezuinige apparaten
Elektrische toestellen verbruiken heel wat meer energie dan je zou denken en dan zeker de oudere apparaten. Let daarom bij het vervangen van toestellen steeds op het energielabel en ga voor A+++, je energiefactuur en het milieu zullen je dankbaar zijn. Als je er dan nog de gewoonte van maakt om die nieuwe toestellen volledig uit te schakelen als je ze niet gebruikt, maakt het helemaal een enorm verschil.

Overstappen naar led verlichting
Veel huizen zijn nog voorzien van de klassieke gloeilampen, toch doe je er goed aan om deze te vervangen door led verlichting. Led verlichting heeft een langere levensduur en is energiezuiniger. Vaak wordt nog ten onrechte gedacht dat led verlichting minder sfeervol en gezellig is en dat was met de eerste generatie lampen misschien wel zo, maar op vandaag zeker niet meer. Ook binnen de led verlichting kan je kiezen voor een warme lichtkleur die van je huis je thuis maken.

Als je kiest voor led verlichting, kies je voor duurzame verlichting die je heel wat geld bespaart en die het milieu een goede dienst bewijst. Het vervangen van je huidige lampen is dan wel een investering, maar eentje die je binnen de kortste keren hebt terugverdient door het lager verbruik en de aanzienlijk langere levensduur. Alle kleine inspanningen helpen en hiermee ben je alvast op goede weg om de huidige stijgende energieprijzen geen aanslag op je budget te laten zijn.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven