Eerste verantwoorde en circulaire vloer die CO2-uitstoot verminderd

Rotterdamse startup komt met Terrazzo gietvloeren van plastic afval

Onder de naam The Good Floor maakt de Rotterdamse startup circulaire, terrazzo design gietvloeren* van plastic afval. Zwerfplastic uit rivieren en afgedankt plastic uit de kledingindustrie wordt verwerkt in prachtige gietvloeren. Met iedere geïnstalleerde gietvloer draagt de consument bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot.  

Plastic vloeren voor een betere wereld
The Good Floor wil met haar verantwoorde vloeren een wezenlijke bijdrage leveren aan het verminderen van de wereldwijde CO2-uitstoot. Roderick Schothorst, oprichter en eigenaar van The Good Floor: “The Good Floor is ontstaan uit mijn liefde voor design en mooie vloeren enerzijds, en mijn behoefte om bij te dragen aan een wereld die ik graag achterlaat voor mijn kinderen en de generaties daarna anderzijds. Door plastic afval te verwerken in onze vloeren, wordt er minder plastic verbrand. Zo dragen wij met The Good Floor bij aan het stopzetten van de opwarming van de aarde en beperken we de uitstoot van toxische gassen. Daarnaast zijn de vloeren die we installeren echt heel mooi. Iedere vloer is uniek en onze vloeren zijn een stuk goedkoper dan de originele Terrazzovloeren.” 

Terrazzo vloeren voor van woonhuis tot kantoorpand
The Good Floor is gevestigd in de van Nelle Fabriek in Rotterdam, maar ‘giet’ door het hele land. De organisatie richt zich zowel op particuliere als zakelijke klanten. Door de duurzaamheid van de vloer is deze geschikt voor privéwoningen maar ook voor kantoorpanden is de slijtvaste vloer een duurzame uitkomst. Alle kleuren kunnen op maat gemaakt worden, al ziet The Good Floor dat de kleuren Confetti, Snow en Sea dusver het meest populair zijn. “Een van onze opdrachtgevers was op zoek naar een betaalbare Terrazzovloer. The Good Floor bood een goed alternatief dat gelijk in de smaak viel: subtiel, speels én duurzaam”, licht Bo van Niekerk van Hop Architecten toe over een samenwerking met The Good Floor.  

Van plastic soep naar designvloer: het proces
Voor de productie van haar gietvloeren werkt The Good Floor samen met Liberty, die plastic verzamelt uit de kledingindustrie en Rotterdamse partner CLEAR rivers, die plastic afval opvangt met plasticvangers. Ramon Knoester, oprichter van CLEAR rivers: “Wij halen al jaren plastic uit de rivieren en zijn altijd op zoek naar nieuwe partners die het plastic duurzaam en circulair kunnen verwerken. Onze samenwerking met The Good Floor is ontzettend mooi. Is een vloer met ons plastic eenmaal geïnstalleerd, dan lopen consumenten letterlijk over het plasticafval uit de rivieren, maar dan verpakt in een prachtige vloer.” 

Het ingezamelde plastic worden gescheiden op kleur en type. Na een grondige wasbeurt met water en biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel, wordt het plastic vermalen tot kleine deeltjes. Deze deeltjes vormen de basisgrondstof van de gietvloeren. Ook voor de installatie wordt samengewerkt met een ervaren partners.

Gietvloeren nog altijd populaire bij consumenten en architecten
Gietvloeren winnen nog altijd aan populariteit bij
consumenten en architecten. Ze hebben een moderne, huiselijke en warme uitstraling en zijn flexibel te installeren. Een PU (polyurethaan) gietvloer is geluiddempend en bovendien goed te combineren met vloerverwarming. Gietvloeren zijn gemakkelijk en milieuvriendelijk schoon te houden en gaan zeer lang mee. The Good Floor voegt daar twee duurzame dimensies aan toe in de vorm van duurzame grondstoffen en een verantwoord productieproces.  

Meer informatie:
The Good Floor
www.thegoodfloor.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven